-a a +a

A legújabb alapítványi projektek is bemutatkoztak az OTP Családi Napon

2015-06-08 13:21
03

A rendezvény mottója a „Veled fejlődünk!" volt, mely teljes mértékben azonosul az OTP Fáy András Alapítvány által alkalmazott oktatási módszer egy fontos elemével, mivel a mai fiatalokat úgy lehet legkönnyebben a tanulásra ösztönözni, ha a saját generációjuknak megfelelő legmodernebb technikai eszközöket használjuk közben.

A rendezvényen, akárcsak az elmúlt években, idén is részt vett az Alapítvány csapata, hogy a négy különböző aktivitás során, a játékos elemekkel tarkított bemutatókon keresztül a bank dolgozói is jobban megismerjék az intézmény céljait és mindennapi tevékenységét.

A legkisebbeket a Sulibank „mini-tréningje" fogadta, mivel a pénzügyi tudatosságra való nevelést nem árt minél előbb elkezdeni. A program kabalamókusa az egész nap folyamán várta a kicsiket és nagyokat, hogy jobbnál jobb közös fényképeket készíthessenek róla.

A középiskolások és felnőttek sem unatkozhattak, mert érdekes kvízkérdéseken törhették a fejüket, illetve felmérhették a kockázatvállaló hajlandóságukat is. A harmadik állomáson bemutatkozott a központ pályaorientációval foglalkozó tréningprogramja, az OK Karriersuli és Karrieriskola is, mivel az önismeret és a tudatos pályaválasztás épp olyan fontos szerepet játszanak egy ember életében, mint a pénzügyi ismeretek.

A negyedik állomáson az érdeklődők kipróbálhatták a Magyar Nemzeti Bank és az OTP Fáy András Alapítvány közös fejlesztésű, BanKing elnevezésű pénzügyi kártyajátékát, amely ismét sikert aratott a látogatók körében. Ez utóbbiból minden résztvevő hazavihetett egy paklival, így a fiatalok otthon is szórakozva tanulhatnak gazdálkodni a segítségével.