-a a +a

OK KARRIERSULI és OK KARRIERISKOLA

 

Az OTP Fáy András Alapítvány a pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukáció mellett már több éve működtet pályaorientációt és karriertervezést segítő programot. 

Ennek sikerén felbuzdulva, a társadalmi igényeket érezve, valamint a fiatalok jövőtudatossága fejlesztésének érdekében indította el átfogó karrierprogramjait, amelyek során a résztvevők szert tehetnek a pályaválasztáshoz szükséges önismeretre, az életvezetésüket segítő önmenedzsment fogásokat sajátíthatnak el, továbbá betekintést nyerhetnek a munka világába és az egyes szakmák sajátosságaiba is. A képzés ezen felül olyan képességeket is fejleszt, mint például a kommunikáció, az önérvényesítés vagy az empátia.

Az OK Karriersuli egy 3*4 órás (általános iskolai modul), az OK Karrieriskola pedig egy 4*4 órás (középiskolai modul) tréningsorozat. A saját fejlesztésű képzések ingyenesek, különösen – de nem kizárólagosan – a 7-8. évfolyamos (13-15 éves) és a 11-13. évfolyamos (17-19 éves)  diákoknak szólnak. A tréningekre iskolaidőn kívül, kedd vagy csütörtök délutánonként, hetente 1 alkalommal kerül sor. Csoportos jelentkezés (12 fő) esetén lehetőség van ettől eltérő, egyedi időpont egyeztetésére is. A képzés így közel egy hónapot ölel fel, mely alatt a résztvevő fiatalok elmélyülhetnek a pályaorientációval kapcsolatos kérdésekben. 

A tanulók körében rendkívül népszerű edutainment („szórakoztatva tanítás”) módszertant alkalmazó oktatás során az Alapítvány szakemberei nagy hangsúlyt fektetnek az önismeret mélyítésére, különösen a résztvevők saját kompetenciarendszerének megismerésére, valamint a munkával kapcsolatos igényeik feltárására, hiszen fontos, hogy olyan pályák felé orientálódjanak, melyek megfelelnek képességeiknek és elvárásaiknak egyaránt. 

A tréning nyílt, barátságos légköre lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők a pályaorientációval, karrierépítéssel és a munkával kapcsolatos kérdéseiket szabadon feltegyék, és azokra válaszokat kapjanak. A képzésen szerzett ismeretek birtokában már tudatosan tervezhetik jövőjüket és karrierútjukat.


Fontos tudni, hogy a program kiscsoportos (12 fő) megvalósításra lett kialakítva; így csak olyan diákok jelentkezését várjuk, akik garantálni tudják, hogy a képzés mindegyik tréningjén részt tudnak venni. Ellenkező esetben nem jutnak kellő mennyiségű és minőségű információhoz, valamint a tervezett, a haladást és az ismeretátadást segítő csoportdinamika is megtörik.


 

A csoportokat a jelentkezések sorrendjében töltjük fel.

 

 

Ezek egyeztetésével kapcsolatban programszervezőink az alábbi elérhetőségeken várják megkeresésüket: oktatas@otpfay.hukarriersuli@okkozpont.hu, karrieriskola@okkozpont.hu, +3614130620.