-a a +a

Gyakran ismételt kérdések

Mitől egyediek az OK Oktatási Központ képzései?

A tréning programjaink 100%-ban saját fejlesztésűek, amelyeket az OK Oktatási Központ szakemberei napjaink tizenéves generációjának igényei szerint alakítottak ki. Ez az oktatási módszer nagy hangsúlyt fektet az interaktivitásra, a saját élményszerzésre, a vidám, közvetlen hangulatra és szórakozva tanulásra. A diákokat e mellett európai színvonalú, modern, inspiráló környezet és a legújabb technikai felszerelések veszik körül az OK Oktatási Központban.

Mennyibe kerül a képzés?

A képzés ingyenes.

Ha valaki nem tud eljönni a központba, akár a saját iskolájában is kaphat ilyen képzést?

Igen. Az OK Oktatási Központ trénerei igény és megfelelő résztvevői létszám esetén elutaznak az iskolákba, így az ország bármely pontjára el tudják juttatni tréningjeinket. A tréningek ebben az esetben is teljesen ingyenesek.

Már nem vagyok középiskolai diák, de én is szívesen részt vennék az OK Oktatási Központ egyik tréningjén. Van erre lehetőség?

Pillanatnyilag csak az általános iskolásoknak illetve a középiskolásoknak tartunk tréning foglalkozásokat.

Egyéni jelentkezők is látogathatják a képzéseket?

Igen. Megfelelő számú érdeklődő esetén van lehetőség egyéni csoportok kialakítására is.

Tanár vagyok, de én is kipróbálnám ezeket a képzéseket…Van erre lehetőség?

Szívesen fogadunk jelentkezéseket tantestületektől vagy tanári csoportoktól is. Ebben az esetben a pedagógusok egy minta-tréningen vehetnek részt, ahol közelebbről is megismerkedhetnek intézményünkkel valamint ízelítőt kaphatnak tréningjeinkből. Amennyiben jelentkezni szeretne, hívja a megadott számok valamelyikét.

Történik az OK Oktatási Központban szolgáltatásértékesítés?

Nem. A képzések célja hogy az idelátogatók pénzügyi tudatosságát növeljük, melynek hatására a résztvevők a későbbiekben maguk tudnak jó pénzügyi döntéseket hozni, termékeket választani a saját igényeiknek megfelelően.

Kik tartják a tréningeket?

A tréningeket az Alapítvány dinamikus, mosolygós, fiatal trénerei tartják. Oktatóink különböző felsőfokú végzettségekkel rendelkeznek, van köztük pedagógus, pszichológus, közgazdász, szociálpedagógus, kommunikációs szakember, szociológus.

Vidéki iskolák is jelentkezhetnek?

Természetesen vidéki iskolákat is várunk központunkba. Mindemellett az OK Oktatási Központ utazó hálózatot is működtet, így trénereink örömmel keresik fel azokat a vidéki iskolásokat, akik valamilyen okból kifolyólag nem tudnak a fővárosba utazni. A felszerelést és a szükséges eszközöket a trénerek magukkal viszik, így az iskolának csak a helyszínt/tantermet kell biztosítania. A program – természetesen - ebben az esetben is ingyenes!

Mi az OK Központ?

Az OK Oktatási Központ azaz a Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja egy olyan, Európában egyedülálló intézmény amelyet azért hoztak létre, hogy napjaink általános- és középiskolás diákjainak a mindennapokban is felhasználható, a pénzügyi és jövőtudatosságot fejlesztő képzéseket, pontosabban tréningeket nyújtson. A pénzügyi tréningek célja, hogy a mai tizenéves generáció megtanuljon bánni a pénzzel, ráérezzen a takarékoskodás, a pénzügyi öngondoskodás kiemelt fontosságára. A karrier tréningek során pedig a cél az, hogy a diákok szert tegyenek a pályaválasztásukhoz szükséges önismeretre, betekintést nyerjenek a munka világába, egyes szakmák sajátosságaiba. Az OK Oktatási Központot az OTP Fáy András Alapítvány működteti, és Budapesten a VI. kerület Benczúr utca 26., Nyíregyházán pedig a Kossuth tér 2. szám alatt található.

Az OK Oktatási Központ tehát egy közgazdasági iskola…?

Nem. Az OK Oktatási Központ nem része a közoktatási rendszernek, és nem képez közgazdászokat. A Központ egy olyan speciális képzési centrum, ahol a diák csoportok/osztályok, bejelentkezés valamint időpont egyeztetést követően korosztályukhoz mérten 2,5 vagy 4,5 órás, pénzügyi tudatosságot és önismeretet fejlesztő tréningeken vehetnek részt.

Hol található az OK Oktatási Központ?

A Központ Budapesten a VI. kerület Benczúr utca 26. szám alatt, Nyíregyházán pedig a Kossuth tér 2. szám alatt található.

Mi az a tréning?

A tréning jelen esetben egy olyan program, ami szakít az iskolai tanórán megszokott szabályokkal és időkeretekkel. A diákok általában kiscsoportokban dolgoznak, és közösen - a trénerek irányításával - tanulnak. Az interaktív tréning jó lehetőséget nyújt minden résztvevő számára, hogy megossza saját tapasztalatait, illetve új ismeretekkel bővüljön tudása. A tréningek általában 4,5 órásak. Kérjük, a részletekről érdeklődjön munkatársainknál.

Milyen jellegű képzéseket/tréning programokat nyújt az OK Oktatási Központ?

Az OK Oktatási Központ pénzügyi és gazdálkodási, valamint karrier témában nyújt képzéseket. Ezen kívül az idelátogató csoportok választhatnak többek között a sport, a divat, a média, a környezetgazdálkodás és az üzlet relációjával foglalkozó tréning modul között, továbbá a pénz evolúciójával és még számos pénzügyeket érintő témakörrel is megismerkedhetnek.

Kik vehetnek részt az OK Oktatási Központ képzésein?

Pénzügyi és gazdasági edukációs programjainkon az általános iskola 2. osztályától a középiskola végzős évfolyamáig bármely diák részt vehet. Az általános iskolásoknak szóló programunk neve; Sulibank. Karrierprogramunkra az általános iskola 7-8. évfolyamos, középiskolások közül pedig a 11-12. évfolyamos diákokat várjuk. Amennyiben jelentkezni szeretne, hívja a megadott számok valamelyikét.

Csak pénzügyi és gazdasági képzéseken vehetek részt az OK Oktatási Központban?

A Központ fő profilja a pénzügyi és gazdasági, valamint a karriertervezést segítő oktatás, de számos kapcsolódó területet is érintünk a képzések alatt. Több olyan speciális tematikájú tréningmodullal is várjuk az idelátogatókat az évfolyamos képzések mellett, mint például a Sport és üzlet. A tréningmodulok fejlesztése folyamatos, érdemes tehát látogatni a honlapunkat, hiszen folyamatosan bővülő kínálatunkban előbb-utóbb mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelő programot.