-a a +a

Gyakran ismételt kérdések

Mitől egyediek az OK Oktatási Központ képzései?

A tréning programjaink 100%-ban saját fejlesztésűek, amelyeket az OK Oktatási Központ szakemberei napjaink tizenéves generációjának igényei szerint alakítottak ki. Ez az oktatási módszer nagy hangsúlyt fektet az interaktivitásra, a saját élményszerzésre, a vidám, közvetlen hangulatra és szórakozva tanulásra. A diákokat e mellett európai színvonalú, modern, inspiráló környezet és a legújabb technikai felszerelések veszik körül az OK Oktatási Központban.

Mi az a tréning?

A tréning jelen esetben egy olyan program, ami szakít az iskolai tanórán megszokott szabályokkal és időkeretekkel. A diákok általában kiscsoportokban dolgoznak, és közösen - a trénerek irányításával - tanulnak. Az interaktív tréning jó lehetőséget nyújt minden résztvevő számára, hogy megossza saját tapasztalatait, illetve új ismeretekkel bővüljön tudása. A tréningek általában 4 órásak, de lehetőség van 6 órás programon is részt venni. Kérjük, a részletekről érdeklődjön munkatársainknál.

Az OK Központ tehát egy közgazdasági iskola…?

Nem. Az OK Központ nem része a közoktatási rendszernek és nem képez közgazdászokat. A Központ egy olyan speciális képzési centrum, ahol a diák csoportok/osztályok, bejelentkezés valamint időpont egyeztetést követően 4 vagy 6 órás, pénzügyi tudatosságot és önismeretet fejlesztő tréningeken vehetnek részt.

Kik vehetnek részt az OK Oktatási Központ képzésein?

Pénzügyi és gazdasági edukációs programjainkon az általános iskola 2. osztályától a középiskola végzős évfolyamáig bármely diák részt vehet. Az általános iskolásoknak szóló programunk neve; Sulibank. Amennyiben jelentkezni szeretne, hívja a megadott számok valamelyikét.

Mi az OK Központ?

Az OK Oktatási Központ azaz a Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja egy olyan, Európában egyedülálló intézmény amelyet azért hoztak létre, hogy napjaink általános -és középiskolás diákjainak a mindennapokban is felhasználható, a pénzügyi tudatosságot fejlesztő képzéseket, pontosabban tréningeket nyújtson. A tréningek célja, hogy a mai tizenéves generáció megtanuljon bánni a pénzzel, ráérezzen a takarékoskodás, az pénzügyi öngondoskodás kiemelt fontosságára. Az OK Oktatási Központot az OTP Fáy András Alapítvány működteti és Budapesten a VI. kerület Benczúr utca 26. szám alatt található.

Mennyibe kerül a képzés?

A képzés ingyenes.

Ha valaki nem tud eljönni a központba, akár a saját iskolájában is kaphat ilyen képzést?

Igen. Az OK Oktatási Központ trénerei igény és megfelelő résztvevői létszám esetén elutaznak az iskolákba, így az ország bármely pontjára el tudják juttatni tréningjeinket. A tréningek ebben az esetben is teljesen ingyenesek.

Már nem vagyok középiskolai diák, de én is szívesen részt vennék az OK Oktatási Központ egyik tréningjén. Van erre lehetőség?

Pillanatnyilag csak az általános iskolásoknak illetve a középiskolásoknak tartunk tréning foglalkozásokat.

Egyéni jelentkezők is látogathatják a képzéseket?

Igen. Megfelelő számú érdeklődő esetén van lehetőség egyéni csoportok kialakítására is.

Tanár vagyok, de én is kipróbálnám ezeket a képzéseket…Van erre lehetőség?

Szívesen fogadunk jelentkezéseket tantestületektől vagy tanári csoportoktól is. Ebben az esetben a pedagógusok egy minta-tréningen vehetnek részt, ahol közelebbről is megismerkedhetnek intézményünkkel valamint ízelítőt kaphatnak tréningjeinkből. Amennyiben jelentkezni szeretne, hívja a megadott számok valamelyikét.

Történik az OK Oktatási Központban szolgáltatásértékesítés?

Nem. A képzések célja hogy az idelátogatók pénzügyi tudatosságát növeljük, melynek hatására a résztvevők a későbbiekben maguk tudnak jó pénzügyi döntéseket hozni, termékeket választani a saját igényeiknek megfelelően.

Kik tartják a tréningeket?

A tréningeket az Alapítvány dinamikus, mosolygós, fiatal trénerei tartják. Oktatóink különböző felsőfokú végzettségekkel rendelkeznek, van köztük pedagógus, pszichológus, közgazdász, szociálpedagógus, kommunikációs szakember, szociológus.

Csak pénzügyi és gazdasági képzéseken vehetek részt az OK Oktatási Központban?

A Központ fő profilja a pénzügyi és gazdasági oktatás, de számos kapcsolódó területet is érintünk a képzések alatt. Több olyan speciális tematikájú tréningmodullal is várjuk az idelátogatókat az évfolyamos képzések mellett, mint például a Sport és üzlet. A tréningmodulok fejlesztése folyamatos, érdemes tehát látogatni a honlapunkat, hiszen folyamatosan bővülő kínálatunkban előbb-utóbb mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelő programot.

Vidéki iskolák is jelentkezhetnek?

Természetesen vidéki iskolákat is várunk központunkba. Mindemellett az OK Oktatási Központ utazó hálózatot is működtet, így trénereink örömmel keresik fel azokat a vidéki iskolásokat, akik valamilyen okból kifolyólag nem tudnak a fővárosba utazni. A felszerelést és a szükséges eszközöket a trénerek magukkal viszik, így az iskolának csak a helyszínt/tantermet kell biztosítania. A program – természetesen - ebben az esetben is ingyenes!

Hol található az OK Oktatási Központ?

A Központ Budapesten a VI. kerület Benczúr utca 26. szám alatt található.

Milyen jellegű képzéseket/tréning programokat nyújt az OK Oktatási Központ?

Az OK Oktatási Központ pénzügyi és gazdálkodási témában nyújt képzéseket. Ezen kívül az idelátogató csoportok választhatnak többek között a sport, a divat, a média, a környezetgazdálkodás és az üzlet relációjával foglalkozó tréning modul között, továbbá a pénz evolúciójával is megismerkedhetnek.