-a a +a

A Mintaiskola gólyatáborban jártak az OTP Fáy András Alapítvány trénerei – tréneri beszámoló

2013-08-23 12:54
6202

Az alapítványi trénerek a Csattogó-völgyben álló táborban a Mintaiskola leendő, 9. évfolyamos diákjainak szereztek emlékezetes, s főleg tanulságos órákat. A program ezúttal -az OTP Fáy András Alapítvány és az O.K. Központ munkájának és céljainak bemutatásán túl - egy hat állomásból álló verseny volt, melynek során az osztályok próbára tehették pénzügyekkel kapcsolatos műveltségüket és tudásukat.

Az első állomáson a LogiKaland izgalmas logisztorijai és ügyességi játékai vártak a gólyákra, akik a fejtörők megoldását követően megismerkedhettek egy hamarosan okostelefonon is elérhető ingyenes alkalmazással, a Kvittekkel. Ez utóbbi program megoldást kínál utazások, étkezések, mozi vagy színházlátogatások, illetve vásárlások csoporton belüli nyilvántartására és a költések alapján azok felosztására is.

A Kvittek után kvíz következett, ahol a csapatok többek közt fényt derítettek arra, hogy mennyi egy 100 forintos érme előállítási költsége és az is kiderült, mennyit is keresett PSY- az internet eddigi történetében legtöbbször letöltött videoklipjével, a Gangnam Style-lal. A továbbiakban már az ügyességé volt a főszerep, ahol a diákoknak először letakart szemmel kellett eligazodniuk egy labirintusban, majd a „mocsárjárás" nevű gyakorlatban jöhettek rá arra, hogy miért is kell pénzügyekben két lábbal a földön állni. A verseny végén pedig a célbadobó gyakorlat segített megérteni azt, hogy kockázatot vállalni a pénzügyek terén is csak megfelelő tervezés után érdemes...

 

A hatállomásos vetélkedő egy csapatverseny része volt, amelyben az osztályok versenyeztek egymással az OTP Bank által felajánlott összességében több mint 500.000 forintos díjakért.

A jó hangulatú délelőtt végül közös ebéddel zárult, ahol a gyerekek további kérdéseket tehettek fel munkatársainknak. Trénereink reményei szerint a programmal ismét számos diákhoz sikerült közelebb hoznunk az O.K. Központot, és bízunk abban, hogy a tanév során már az oktatóközpont falai közt kapják meg első pénzügyi edukációs tréningjeiket is.

 


 

Az O.K. Központ az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében támogatott, TÁMOP-3.2.1.B-11/1-2012-0001 azonosítószámú, „Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja" című projektben került kialakításra. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 1 103 552 921 Ft.