-a a +a

Alapítványi jelenlét mellett kötött együttműködési megállapodást a jászárokszállási Mintaiskola

2019-10-18 08:13
24

A jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium és a Gyöngyösi Kézilabda Klub közötti együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírásra 2019. október 17-én, a „Mozdulj ránk!" elnevezésű sportdélután keretein belül került sor a gyöngyösi Dr. Fejes András Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban. Az iskola részéről Majkutné Tóth Emma igazgató, a sportegyesület részéről pedig Nagy Attila elnök volt az aláíró.

 

Az együttműködési megállapodás alapján az iskola sport tagozatos osztályt indít, amelyben a versenyszerűen sportoló diákok támogatást kapnak a sporthoz kötődő elfoglaltságuk kapcsán, valamint emelt óraszámban tanulnak biológia-egészségtant, ezzel lehetőséget teremtve, hogy sportoláshoz kötődő szakmák irányában tanulhassanak tovább. A sportosztály lehetőséget biztosít arra, hogy a klub játékosai a középiskolai tanulmányukat helyben tudják folytatni, ne kelljen távoli települések iskoláiba járniuk, ezzel biztosítva a klub számára az utánpótlást. Továbbá a kézilabda egyesület vállalja az iskolában a sport népszerűsítését, a sportesemények támogatását, valamint a különböző rendezvényein lehetőséget biztosít a gimnáziumnak a bemutatkozásra, ezzel segítve, hogy a sportosztályba elegendő jelentkező legyen. Mindezekkel a megállapodás új lehetőségeket biztosít mind az iskola, mind pedig a sportegyesület számára.

Az esemény sztárvendége a 179-szeres magyar válogatott kézilabdázó, Harsányi Gergely volt, aki a spotról, a tanulásról és az aktív sport utáni munkalehetőségekről tartott előadást a mintegy 200 továbbtanulás előtt álló általános iskolás diák számára. Ezt követően Majkutné Tóth Emma mutatta be a jászárokszállási intézményt, az iskola hagyományait, ünnepeit, majd részletes tájékoztatást adott a felvételivel kapcsolatos tudnivalókról. Később Rosta István utánpótlás-igazgató mutatta be a gyöngyösi klub működését, eredményeit, majd ezt követően egy színvonalas kézilabda bemutatóra is sor került, amely során a játékosok megcsillogtathatták tudásukat.

Az előadások és bemutatók után az OTP Fáy András Alapítvány trénere oldotta a hangulatot, a gyerekeknek pénzügyekkel kapcsolatos kvíz kérdéseket tett fel, a helyesen válaszoló diákok értékes ajándékokkal gazdagodtak.