-a a +a

Alapítványi programok Sarlóspusztán

2014-07-09 09:56
7640

Kecsmár Orsolya alapítványi tréner beszámolója.

„Mindig nagy örömmel látogatunk olyan rendezvényre, amelyen olyan fiatalokkal találkozunk, akik valamilyen kiemelkedő eredménnyel büszkélkedhetnek. Idén második alkalommal látogattunk Sarlóspusztára, a Csányi Alapítvány Gyermektáborába, ahol két felhőtlenül vidám és hasznos napot töltöttünk öt tucat tehetséges pécsi, szegedi és nagybajomi diákkal.

A délelőttök folyamán játékos és ügyességi feladatokon keresztül versenyeztek egymással kétszer hármas csoportbontásban a mindenki által vágyott első helyezésért, és nem mellesleg az O.K. Központ ajándékaiért is. Az ügyességi versenyeken kívül feladat volt minél több pénzügyi vonatkozású szót keresni a Szóháló rejtekében; ki kellett találni, hogyan lehet a mocsáron keresztül átjuttatni az egész csapatot egy leselkedő krokodiltámadás elől; és tervezni kellett egy olyan tornyot, amelynek elemeiként spagettit és ragasztószalagot használhattak úgy, hogy a tetejére helyezett pillecukor súlyát elbírja. A diákok nagyon élvezték az interaktív eszközzel megoldandó puzzle feladatot is, valamint jártasságot szereztek többféle valutában történő számolásban. Ügyesen kitalálták a pénzügyi Activity valamennyi feladványát, illetve a „Legyél te is pénzügyileg tudatos” kvíz kérdéseinek segítségével tovább bővíthették általános gazdasági ismereteiket.

A délutánok a tréningek jegyében zajlottak. Kedden egy a korosztályuknak megfelelő, általános pénzügyi alapismereteket taglaló tréningen vettek részt, szerdán pedig a média és reklámok világába kalauzoltuk őket.

A két nap folyamán a csapatok szorgos méhecskeként gyűjtötték a pontjaikat, amelyekről a mindent eldöntő, utolsó gyakorlat során dönthettek: kockáztatják-e a még több pont, illetve az addigra kialakult állások akár megfordításának reményében? A diákok mindegyike elképesztő megfontoltsággal hozott döntéseket ennél az összetett feladatnál, és a rendkívül szoros verseny is eldőlt.



A csapatmunka, a jó hangulat, a már meglévő, valamint a tréningen elsajátított pénzügyi ismeret meghozta gyümölcsét, és a záró eredményhirdetésen csupa mosolygó szempárral találtuk szemben magunkat. És a legvégén megegyeztünk: legkésőbb jövőre ugyanitt találkozunk!”


Az O.K. Központ az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében támogatott, TÁMOP-3.2.1.B-11/1-2012-0001 azonosítószámú, „Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja" című projektben került kialakításra. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 1 103 552 921 Ft.