-a a +a

Alapítványi szakmai hét az O.K. Központban

2014-08-30 15:01
7834

 

A hétfői nap egyik kiemelt előadását Séllei Bea pszichológus, a Sulibank program szakmai vezetője tartotta annak apropóján, hogy ősztől új programmal bővül az O.K. Központ tanrendje: O.K. Karrieriskola, illetve Sulibank Karrier Suli néven a tudatos jövőtervezésre, karrierépítésre fókuszáló tréningeket szerveznek. Ezt követően az Alapítvány nyíregyházi trénerei az OTP Bank Andrássy út 6. szám alatt lévő mintafiókját keresték fel, hogy megismerkedhessenek a legújabb banki és IT- technológiákkal.

Kedden a Humanitás Szociális Alapítvány két munkatársa mutatta be az általuk kidolgozott szociális oktató programot, majd a délután divat jegyében telt, többek között azért, mivel a Divat és Üzlet elnevezésű tematikus tréning most van kifejlesztés alatt. Bak Kyra stylist a divat filmes arcáról tartott előadást, majd Schiffer Miklós divattanácsadó mesélt az üzleti stílusról, végül pedig Rab Titanilla, az O.K. Központ trénere vázolta a divat és az internet kapcsolatát és a legújabb webes üzleti modelleket.

A szerdai nap egyik kiemelt előadását Kálloy Molnár Péter színművész, író, zenész tartotta. Mint kiderült, egy színész és egy tréner dolga nem is áll olyan távol egymástól: mindkettő alaposan felkészül a szerepére, hogy aztán többé-kevésbé ugyanazt a műsort, de mindig új közönségnek és mindig kicsit máshogy előadhassa.

Csütörtökön többek között Mérő László matematikus-pszichológus és Oláh Attila, a Magyar Pszichológia Társaság elnöke beszélt a pénz pszichológiájáról, valamint a pozitív pszichológia az oktatásmódszertanban is fontos szerepéről, míg pénteken Schrankó Péter, az Alapítvány ügyvivője járta körül a szervezeti kultúra kérdéskörét, hogy megvitathassák, létezik-e már „O.K.-s kultúra".

Az előadások és workshopok mellett számos programelem az új tanév kihívásaira készítette fel trénereket, akik közül volt, aki frissen csatlakozott a csapathoz - az ő vizsgatanítása is a Szakmai hét keretein belül került sor.