-a a +a

Alapítványi vezetők a kolozsvári üzletember találkozón

2015-09-21 10:15
8664

A kétnapos rendezvényen Dimény Katalin, a budapesti OK Oktatási Központ intézményvezetője és a Benedek Henriett, a Sulibank program szakmai vezetője vett részt, akik az esemény záró kerekasztal-beszélgetésén az üzleti szféra és az oktatás kapcsolatának témakörén belül a pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukáció fontosságára hívták fel a résztvevők figyelmét.

A negyedévente megrendezésre kerülő konferencián részt vevő üzletemberek kérdéseiből is kitűnt, hogy fontos a fiatalok számára a gyakorlatban is használható financiális tudás megszerzése, s minden olyan módszertan, amely kiegészítheti a hagyományos oktatást. A találkozón felmerültek olyan kérdések, amelyek a diákok generációs különbözőségére utalnak, illetve azokra a készségekre, amelyek nélkülözhetetlenek egy sikeres életpálya építéséhez. Az OK Projekt programjai ezekre a kérdésekre is választ adnak akár a Karrier Iskolára, akár a pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási tréningekre vagy a tematikus tréningekre gondolunk.

Az OK Oktatási Központ programjai különösen aktuálisak Romániában, miután az OTP Fáy András Alapítvány és az OTP Bank Románia Oktatáshoz Való Jog Alapítványa együttműködése következtében Romániában is elindult az OK Projekt.

A rendezvény megerősítette a két együttműködő alapítvány munkatársait abban, hogy Romániában és más országokban is hasonlóképpen sikeressé válhat az OK Projekt, mint Magyarországon, mivel a naprakész gyakorlati ismeretek és az edutainment módszertan hasznos és versenyképes tudást biztosítanak a diákok számára.