-a a +a

Alkotói pályázat - pályázati kiírás

2017-05-08 16:42
Zsani

A 25 éves OTP Fáy András Alapítvány alkotói pályázatot hirdet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei általános és középiskolás diákcsoportok (ISKOLÁK) részére - korosztály szerint - két témakörben.

 

Általános iskolások:

Feladat: Egy legalább 10, de legfeljebb 25 képkockából és egy borítóból álló képregény összeállítása, melynek címe: „Pénzügyi szuperhősök", valamint a tartalomválasztás indoklásának rövid (legfeljebb 1 oldalas) leírása.
Szerintetek milyenek a pénzügyi szuperhősök?
Kik ők?
Milyen kalandokba keverednek?
Rajzoljátok meg vagy számítógéppel szerkesszétek meg nekünk elképzeléseiteket egy képregényben! A tartalom mellett minél látványosabb és színesebb a képregényetek, annál jobb!


Középiskolások:

Feladat: Egy legalább 1,5 perces, de legfeljebb 3 perces videóriport készítése, melynek címe: „Miért fontos a középiskolásoknak pénzügyekről, gazdaságról, gazdálkodásról tanulni?", valamint a tartalomválasztás indoklásának rövid (legfeljebb 1 oldalas) leírása.
Ti kit vagy kiket kérdeznétek meg arról, miért fontos a pénzügyekről tanulni, mi az a pénzügyi kultúra? Szerintetek egy tévéműsorban hogy nézne ki egy riport erről a témáról?
Mutassátok meg nekünk, készítsétek el saját videóriportotokat!

 

A pályázat díjazása

A pályázat díjazott csoportjai a következő nyereményekben részesülnek mindkét témakörben (külön-külön):

  1. helyezett: egy iskolanap (2017. júniusában egy előre egyeztetett időpontban) szórakoztató műsorokkal, zenei koncerttel és stand up comedy előadással + a pályázó diákok számára OK ajándékcsomagok
  2. helyezett: egy nagyképernyős televízió az iskola számára
  3. helyezett: 200 gombóc fagyi Nyíregyháza főterén + meglepetés OK program

 

Mindkét témakörben a nyertes pályamű összeállítását segítő „felkészítő tanár" kétszemélyes, 3 napos (2 éjszakás) balatonszemesi üdülést nyer teljes ellátással az OTP Hotelben (http://balatonszemes.otphotel.hu).



A pályázat benyújtásának feltételei

Minden pályázat esetében kérjük külön dokumentumban megjeleníteni a készítők névsorát és felkészítő tanár nevét, az intézmény nevét és címét, illetve a csoport vezetőjének és felkészítő tanárának elérhetőségeit (telefonszám, e-mailcím).
Általános iskolai pályázók (képregény):
Csak zárt borítékban tértivevényes postai úton feladott vagy személyesen leadott pályázatokat fogadunk el. Cím: OTP Fáy András Alapítvány - Nyíregyházi OK Oktatási Központ - 4400 Nyíregyháza, Rákóczi utca 1. Benyújtási határidő: személyes leadás esetén 2017. május 24.; postai úton történő feladás esetében május 20. (a postai bélyegző dátuma szerint)
Középiskolai pályázók (videóriport):
A pályaműveket a következő e-mailcímre kérjük elküldeni fájlküldő (wetransfer, tolddacuccot, stb.) segítségével: palyazat@oknyiregyhaza.hu
Benyújtási határidő: 2017. május 24.


A pályázat elbírálása

A pályázatot egy háromfős szakmai zsűri bírálja el, melynek vezetője Czeglédi Zsanett, a Nyíregyházi OK Oktatási Központ intézményvezető-igazgatója.
A pályázat elbírálásának határideje: 2017. május 30.
A kiíró az eredményhirdetést követően minden pályázót írásban értesít a döntéséről. A díjazott pályázatok listáját az OTP Fáy András Alapítvány honlapjain (www.otpfayalapitvany.hu, www.okkozpont.hu és www.oknyiregyhaza.hu) is közzéteszi a döntést követő egy héten belül.


A pályázat általános feltételei

 

  • A formai és/vagy tartalmi követelményeknek nem megfelelő vagy a határidő után érkezett pályázatok érvénytelennek minősülnek, ezek automatikusan elutasításra kerülnek.
  • A zsűri döntése ellen fellebbezésnek helye nincs.
  • A pályázatot kiíró OTP Fáy András Alapítvány a nyertes pályaművekre igényt tart, azokat saját céljaira díjmentesen felhasználhatja.
  • Diákoknak pályázni csak csoportosan (osztállyal) lehet, minden pályázó kategóriánként maximum két alkotással nevezhet.
  • Amennyiben a zsűri ítélete alapján az egyes kategóriákban/pályázói körben nem érkezett díjra érdemes pályázat vagy nem érkezett elegendő számú díjazásra érdemes pályázat, akkor nem köteles díjat osztani.

A pályázattal kapcsolatban további információ a 30/ 193-5284-es telefonszámon Heim Anettől kérhető.