-a a +a

Az ELTE pedagógus-továbbképzésének hallgatói voltak az Alapítvány vendégei

2014-03-03 13:29
7189

Az Alapítvány támogatásával az ELTE tanár-továbbképzésében pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási alapismeretek oktatására is felkészítik a tanárokat, akik most közelebbről is megismerkedhetnek az inspiratív oktatási módszerekkel.

A fiatalok pénzügyi tudatosságra nevelése ma talán az egyik legfontosabb és legnehezebb feladat. Emellett persze döntő jelentősége van annak is, hogy a mai pedagógusok is tisztában legyenek a pénzügyi-gazdasági alapfogalmakkal, valamint azokkal az újszerű pedagógiai módszerekkel, amelyekkel a leghatékonyabban megszólíthatóak a diákok. A pedagógus-továbbképzés az OTP Fáy András Alapítvány és az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara által létrejött megállapodás alapján folyik, de a programnak az O.K. Központ is szerves része, hiszen az itt zajló képzéssel ismerkednek meg a tanárok a továbbképzés keretében.

A Központba most ellátogató pedagógusok számára bemutatásra került az intézménynek helyet adó különleges épület és az egyedi technikai eszközpark is. A résztvevők a szakmai nap során nemcsak megismerhették az intézmény tevékenységét, egyedi programjait, de az Alapítvány trénereinek koordinálásával kipróbálhatták magukat a diákok által kedvelt, interaktív, játékos tréningeken, illetve a gyakorlati feladatokban is.

„Nagyon hasznos volt a Központban tett látogatásunk, számos új megközelítéssel találkozhattunk és a tréningbemutatókon személyesen is betekintést nyerhettünk az O.K. Központ saját élményű tapasztalatokon alapuló kooperatív és inspiratív tanulási módszertanába. A 21. század pedagógusa számára kiemelten fontos, hogy lépést tartson a fejlődéssel és a jól bevált, hagyományos tanítási módszereket képes legyen kiegészíteni a megszokottól eltérő, modern, korosztályi sajátosságokhoz igazodó elemekkel." - mondta Giczi Imréné, a Budai Középiskola igazgató-helyettese.

Az eseményről készült rövid videó az ezen a linken tekinthető meg!

 


 

Az O.K. Központ az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében támogatott, TÁMOP-3.2.1.B-11/1-2012-0001 azonosítószámú, „Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja" című projektben került kialakításra. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 1 103 552 921 Ft.