-a a +a

Az OTP Fáy András Alapítvány az OECD INFE partnerszervezete lett

2019-06-07 11:31
12840

Az OECD INFE (Pénzügyi Oktatási Nemzetközi Hálózat) partnerszervezetei közé választotta az OTP Fáy András Alapítványt, amelyet az Alapítvány 2019 áprilisában - szakmai tevékenysége bemutatása alapján - kérelmezett.

 

Az OECD INFE döntéshozó szerve (Advisory Board) 2019. május 21-i fokvárosi találkozóján áttekintette és támogatta az OTP Fáy András Alapítvány felvételi kérelmét és ezzel az OECD INFE partnerszervezetévé vált. Erről az OECD INFE főtitkára, Flore-Anne Messy június 6-án levélben tájékoztatta az Alapítványt.

Az OECD tagállamok 2008-ban alapították az OECD INFE szervezetet azzal a céllal, hogy nemzetközi felmérések és adatgyűjtés alapján szakértői támogatást nyújtson a pénzügyi ismeretek oktatásának megszervezéséhez nemzeti szinten, terjesztéséhez, erősítéséhez világszerte. Az OECD INFE munkacsoportjai többek között olyan szakmai anyagokat készítettek, mint a pénzügyi művéltség alapszintjei, ajánlások a pénzügyi oktatás nemzeti stratégiáinak kialakításához, a pénzügyi oktatás kialakítása a fiatal nemzedéknek, a pénzügyi oktatás alapjai mikro- és kisvállalkozók számára, a pénzügyi oktatás hatékonyságának mérése, stb. A szervezetnek jelenleg 115 ország a tagja.