-a a +a

Bátkába látogattak az OTP Fáy András Alapítvány trénerei

2017-04-11 07:59
Img 1972 (fileminimizer)

Az elmúlt évek során az OK Oktatási Központba többször érkeztek Szlovákiában élő magyar diákcsoportok a Bátkai Alapiskolából. Idén, április 10-én azonban az OTP Fáy András Alapítvány trénerei látogattak el hozzájuk, hogy megtartsák a négy órás képzéseket a felső tagozatosok számára. Az európai uniós ismereteket feldolgozó és bővítő tréningek az „O.K.+ 2007-2014" című Erasmus+ projekt keretében zajlottak.

 

Az eddigi sikeres közös munkát követően 2017. április 10-én 9 csoportban több, mint 100 diák működhetett együtt az OK Oktatási Központ trénereivel. A 4 órás interaktív foglalkozásokon az iskola 5-9. évfolyamos tanulói vettek részt. Az európai uniós ismeretek bővítése során többek között a szövetség megalakulásáról, annak történelmi hátteréről, intézményi környezetéről, jelen és jövőbeli kihívásairól esett szó.

Az Erasmus+ projekt keretében tartott tréningeket kérdőíves kutatás követi, melynek során a diákok különböző kérdésekre válaszolva írhatják le véleményüket, meglátásaikat a tréningről, illetve további igényeiket a pénzügyi-gazdasági ismeretszerzéssel kapcsolatban. Az eddigi szokásoknak megfelelően a bátkai tanulók megkérdezése sem maradhatott el, így az ő véleményük is gazdagítani fogja a projektidőszak végére elkészülő tanulmányt, az abban foglalt megállapításokat.


A fenti cikkben foglaltak csak az OTP Fáy András Alapítvány és a stratégiai partnerek véleményét tükrözi, és sem a Nemzeti Iroda (Tempus Közalapítvány), sem az Európai Bizottság nem felelős a cikkben szereplő információk semminemű felhasználásáért.