-a a +a

Bemutatták a „CareerProgramme - Going beyond borders” című projekt felméréseinek eredményeit

2016-02-11 10:30
2016 bukarest0008

A 2016. február 11-én megrendezett multiplikációs rendezvényen, melyet a bukaresti Balassi Intézetben tartottak, közel 100 román és magyar érdeklődő (újságíró, tanár, pályaorientációs és pénzügyi szakember) előtt mutatták be a felmérés eredményeit, melyek a közeljövőben beépítésre kerülnek a Romániában is megvalósítandó többalkalmas karrier tréning tudásanyagába, pontosabban az elkészített magyarországi tréninganyag adaptációjába.

„Hiszünk a fiatalok pénzügyi képzésének szükségességében, ez a felmérés pedig további segítséget nyújt abban, hogy jobban megértsük a diákok munkapiaccal kapcsolatos felfogását, ugyanakkor a képzések keretében új modulokat dolgozzunk ki, amelyek megkönnyítik számukra a pályaválasztást. Szándékunkban áll ezt a felmérést megismételni, hogy dinamikus képet nyerjünk az alapítvány projektjeinek az elsődleges kedvezményezettekre mért hatásáról, és ehhez igazíthassuk képzési moduljainkat" - mondta Diósi László, az OTP Bank Romania vezérigazgatója és az Oktatáshoz Való Jog Alapítvány elnöke.

A Romániában várhatóan szeptemberben induló karrier tréningek a 13-14 évesek számára 3*4 órában, a 17-18 évesek számára 4*4 órában valósulnak meg. Előbbi esetében egy képzést követően egy szülői konzultáció is igényelhető.


A fenti cikkben foglaltak csak az OTP Fáy András Alapítvány és a Fundatia Dreptul la Educatie véleményét tükrözi, és sem a Nemzeti Iroda (NCSSZI - Erasmus+ Ifjúsági Programiroda), sem az Európai Bizottság nem felelős a cikkben szereplő információk semminemű felhasználásáért.