-a a +a

Boldog születésnapot, Erasmus+!

2017-05-31 11:18
Erasmus  1

Az OTP Fáy András Alapítvány munkatársai is részt vettek az Erasmus+ program 30. születésnapja alkalmából szervezett szakmai konferencián 2017. május 30-án, melyen számos új élménnyel gazdagodtak.

 

Az Alapítvány munkatársai örömmel hallgatták az Erasmus+ program eredményeiről és hatásairól szóló előadásokat, majd a személyes történetüket elmesélő egykori erasmusos diákokat, és voltak részesei a délután folyamán az interaktív módszertani bemutatóknak, mikrotanításoknak.

Ezen az eseményen az OTP Fáy András Alapítványnak nem nyílt lehetősége a két futó Erasmus+ projektjének egyikét sem megismertetni az érdeklődőkkel, beavatni őket a Közép-Európában egyedülálló pénzügyi-gazdasági oktatása, illetve a pályaorientációt és önismeretet segítő Karrier Programja módszertanába.
Megerősítést kapott azonban a kedden - például Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttoktatásért felelős helyettes államtitkár asszony előadásában - elhangzottak alapján (miszerint égető szükség van pályaorientációt segítő programok kidolgozására, illetve a vállalkozási és pénzügyi ismeretek oktatására a közoktatási intézmények bármely típusában) arra, hogy nagyon jó úton jár, hogy - bár nem része a közoktatásnak, de mindenkori támogatója igen - a gyerekeket és fiatalokat segítő, bizonyítottan hatékonyan működő programjai, melyek megvalósításához az Erasmus+ programban is nyert támogatást, hiánypótló jelleggel bírnak. 
Az Alapítvány bízik abban, hogy a későbbiekben lesz alkalma széles körben bemutatni projektjeit a Tempus Közalapítvány által szervezett események valamelyikén.

Az OTP Fáy András Alapítvány munkatársai gratulálnak a sikeres és színvonalas rendezvényhez, a három díjazottnak a munkájukhoz és a Nívódíj elnyeréséhez, valamint még sok-sok 30 évet kívánnak a sikerprogramnak!


A fenti cikkben foglaltak csak az OTP Fáy András Alapítvány és a stratégiai partnerek véleményét tükrözi, és sem a Nemzeti Iroda, sem az Európai Bizottság nem felelős a cikkben szereplő információk semminemű felhasználásáért.