-a a +a

ByeAlex volt a sztárvendég a Sulibank zárórendezvényen

2015-06-04 13:27
Dsc 0151k

A díjátadó ünnepségen Haga Ferenc, a Sulibank program alapítványi projektvezetője és a Sulibank mókus közösen adták át az elismerő okleveleket és a hozzá kapcsolódó nyereményeket. Beszédében a projekt vezetője kifejtette, hogy rendkívül sikeresen zárult ez az évad, mivel eddig:

  • több mint 50 hazai és határon túli iskola kapcsolódott a programhoz,
  • több mint 1500 diák vett részt az OK Központban megrendezésre kerülő tréningeken,
  • több mint 800 diák vett részt külső helyszíni tréningeken, foglalkozásokon,
  • több mint 4000 diákot szólított meg a program a különböző rendezvényeken (Lego Store Show, Városligeti Gyereknap, Educatio kiállítás, stb.).

A rendezvényen két pályázati produkció is bemutatásra került. Elsőként a Gábor Áron Általános Iskola 5. c osztálya mutatta be nyertes flash mob akcióját, amelynek eredeti változatát az alábbi linken tekinthetik meg: 

https://www.youtube.com/watch?v=gtSOzvzeAYI

Ezt követően Gulyástót Anita, a Kontyfa Középiskola, Szakiskola és Általános Iskola 4.a osztályos tanulója szavalta el az általa írt Suli mókus című verset, amely az alábbiakban olvasható:

 

Suli mókus

Minden, ami érték, fontos Neked.
Mogyoró vagy zsebpénz? Értékeled!

Tudatosan készülsz a jövőre,
céljaidhoz tervet készítesz előre.

Családodat irányítod szeretettel, ésszel,
bölcsen tanítgatod gazdálkodni pénzzel.

Amit megkeresel, abból teszel félre,
jut a barátodnak, s magadnak is télre.

S ha elmúlt karácsony, akkor sincsen pánik,
tervszerűen gyűjtesz: lesz biciklid nyárig!

 

A rendezvény sztárvendége ByeAlex és csapata volt, akik egy fergeteges akusztikus koncertet tartottak, amely után a fiatalok közösen fényképezkedtek az előadó művészekkel. Az eseményen fellépett még Kele Botond bűvész és a Szeredás együttes is, akik előadásuk során sokszor megnevettették a közönséget.

Az előadásokkal párhuzamosan lehetőség volt az OTP Fáy András Alapítvány kiállításának a megtekintésére, amelyen korábbi évek pályázati anyagai is megtekinthetőek voltak. Továbbá a résztvevők megismerhették és kipróbálhatták a Banking kártyajátékot is, amelyből mind a diákok, mind a fellépő művészek ajándékba kaptak egy-egy csomagot.

A visszajelzések alapján a diákok és a pedagógusok is nagyon jól érezték magukat, többen is megköszönték a színvonalas műsort. A rendezvény így méltó zárása volt a sikeres Sulibank évadnak.