-a a +a

Code Week az OK Oktatási Központ trénereivel

2018-10-17 10:27
Cikkkkkkheeeezzzzzzzzzzzzzzz

2018. 10. 16-án a jászárokszállási Deák Ferenc Gimnáziumban jártak az OTP Fáy András Alapítvány trénerei, ahol a Code Week keretein belül bemutatták, hogy az OK Projekt különböző oktatásai során milyen robotikai megoldásokat használnak.

 

Az idén 6. alkalommal megrendezett Európai Programozás Hetének célja, hogy minél több diák ismerkedjen meg a programozás alapjaival és/vagy mélyüljön el a témakörben. A Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium, egyben az OTP Fáy András Alapítvány egyik mintaiskolája már sokadszorra csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez. A nyolcadik osztályos diákok számára megrendezett eseményen a trénerek két gyakorlattal is készültek az érdeklődők számára.

Egy alapvető pénzügyi ismereteket feldolgozó aktivitás során a TrueTrue zsebrobot funkcióit ismerhették meg a résztvevők, egy karrier kérdést tárgyaló gyakorlatban pedig a Sphero robot lehetőségeit nézhették meg, próbálhatták ki. Az eseménynek köszönhetően a pénzügyek és a robotika világa is közelebb kerülhetett a résztvevő diákokhoz.