-a a +a

Elindult a „Délnyugat-magyarországi pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukációs és ismeretterjesztő program"

2018-10-12 11:30
20181012 093508 (fileminimizer)

Október 11-én Pécsen elindult az OK Roadshow 3 elnevezésű rendezvénysorozat és ezzel együtt a „Délnyugat-magyarországi pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukációs és ismeretterjesztő program", amely december 21-ig valósul meg. Ennek része egy - az OK Roadshow 3 elnevezésű - iskolai és lakosságot megszólító rendezvénysorozat, egy pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási vetélkedősorozat, valamint egy családi pályázat.

 

A 26 éves szakmai múlttal rendelkező OTP Fáy András Alapítvány folytatja a 2012-ben megkezdett OK Projekt elnevezésű pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási, illetve életút-fejlesztő, országos oktatási tevékenységét „OK Projekt 2.0" címen, amelyre az Emberi Erőforrások Minisztériumával kötött támogatási szerződést. Mindezzel elősegíti a XXI. században megkerülhetetlen, a társadalom, ezen belül a Jövő Generációja számára elengedhetetlen pénzügyi tudatosság kialakulását.

E pénzügyi kultúrafejlesztő program részét képezi 2018 október és december között egy délnyugat-magyarországi pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukációs és ismeretterjesztő program is, mely a lakosság tájékoztatását és ez irányú tájékozottságának növelését segíti különböző műsorok gyártásával és - lokális (regionális és települési) televíziós csatornákon történő - szórásával.

Ennek célja 4 megyében (Tolna, Baranya, Somogy és Zala megyékben) összesen - legalább - 40 általános iskolában kiemelten pozícionálni és megismertetni az Alapítvány OK Oktatási Központjait és az azok által kínált pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási és életvezetési programokat a részt vevő intézmények tanulóival, vezetőivel, pedagógusaival és a települések lakosságával, valamint az elkészült műsorszámok szórásán keresztül a teljes régióval, ezzel hozzájárulva ezen célcsoportok pénzügyi kultúrájának növeléséhez.

A műsorok előállításának alapjául egy 20+5 állomásos programsorozat, a „Délnyugat-magyarországi OK Roadshow" szolgál, amely 2018 októberében és novemberében kerül megvalósításra Szekszárd, Paks, Pécs, Kaposvár és Zalaegerszeg különböző általános iskoláiban és bevásárlóközpontjaiban. Mind maga a roadshow, mind pedig az állomásokon történteket bemutató műsorsorozat tükrözik azt a módszertant (szórakoztatva tanítás - edutainment) és azokat a szakmai tartalmi elemeket (pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási ismeretátadás), amelyekkel az „OK Projekt 2.0" című projekt programjai, képzései folynak. Így az edukatív programelemek mellett megjelennek majd különböző szórakoztató aktivitások, előadások, koncertek is, ezzel garantálva azt, hogy a résztvevők valódi, felejthetetlen élményekhez jussanak amellett, hogy pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási ismereteiket is növelik, pénzügyi kultúrájukat fejlesztik.

A programban részt vevő legalább 40 általános iskola tanulói 2018 novemberében és decemberében egy ötalkalmas (4 elődöntő, 1 döntő) pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukációs vetélkedősorozaton vesznek részt, amelynek megvalósítását különböző nyeremények felajánlásával az OTP Bank is támogatja.

Mindemellett a Családok Éve 2018 alkalmából októberben elindul egy 3 millió forint összdíjazású, családoknak szóló kreatív pályázat is.