-a a +a

Élménygazdag rendezvénnyel zárult a Sulibank pilot projektje

2013-05-23 09:38
5804

A Sulibank pilot projektjének résztvevői az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Iskola és a Szűcs Sándor Általános Iskola érdeklődő diákjai voltak, akik többek között egy különleges állatkerti látogatáson, valamint mini tréningeken sajátíthatták el a pénzügyi tudatossághoz szükséges alapvető ismereteket. Ezen kívül összesen négy pályázati témakörben tudták megcsillogtatni kreativitásukat és tehetségüket az átadott tudásanyagra építve.

A pályázat eredményhirdetésével összekötött fergeteges záró rendezvény keretein belül a diákok először megnézhettek egy izgalmas interaktív kisfilmet, melyben maguk is átélhettek egy küldetést (ezzel válva a film szereplőivé), majd ezt követően vidám stratégiai és logikai játékokban vehettek részt három csoportban, mielőtt Kovács Péter „Petike" elképesztő freestyle focibemutatót tartott.

Végül elérkezett a várva várt pillanat, vagyis a hihetetlenül ötletes pályaművek díjazása és az ajándékok kiosztása. Zárásként - a közös fotózás után - a diákok rajzos üzeneteket hagytak az O.K. Központ trénereinek, akik az elmúlt hónapok alatt megismertették őket az alapvető pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási ismeretekkel. Külön örömet jelentett a központ munkatársai számára, hogy a tréningeken oly sokat emlegetett kifejezések is megjelentek a leírt gondolataik között.


Az O.K. Központ az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében támogatott, TÁMOP-3.2.1.B-11/1-2012-0001 azonosítószámú, „Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja" című projektben került kialakításra. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 1 103 552 921 Ft.