-a a +a

Erasmus+ projekttalálkozó Budapesten

2015-10-01 13:11
8785

Szeptember 29-én és 30-án Budapesten tartották a szakembereik részvételével a 2014-2-HU02-KA205-000502 számú, „CareerProgramme - Going beyond borders" című, az ERASMUS+ Program keretében, több kedvezményezett által megvalósítandó projekt első nemzetközi találkozóját a projektben részt vevő szervezetek, az OTP Fáy András Alapítvány és a Fundatia Dreptul la Educatie.

A kétnapos projekttalálkozó szakmai megbeszélésein a résztvevők véglegesítették a következő időszak feladatait, ütemezését, határidőit, illetve megállapodtak a munkamenet hatékony megvalósulásának feltételeiben, melyeket írásban is lefektettek.

A magyarországi és romániai alapítvány stratégiai partnerségében - 2015. szeptember 1. és 2017. augusztus 31. között - megvalósuló 2 éves projekt során első lépésként kifejlesztésre kerül egy általános iskolásoknak, valamint egy középiskolásoknak szóló interaktív, inspiráló és szórakoztató tananyag, mely egy új, középtávú megoldást nyújt a fiatalok korai iskolaelhagyásának csökkentésére és a mai fiatalok (a jövő generáció) munkaerő-piaci lehetőségeinek növelésére. Az ún. KarrierProgram célja a fiatalok önismeretének növelése és a számukra megfelelő karrierlehetőségek azonosítása. E program segítségével ugyanis a diákok képesek lesznek beazonosítani, milyen szakma áll hozzájuk legközelebb képességeiknek és egyéb személyes kompetenciáiknak megfelelően, illetve azonosíthatóak lesznek azok a kompetenciák is, melyek már a fiatalok birtokában vannak, azonban továbbfejlesztést igényelnek. A projekt második lépéseként fokozatosan bevezetésre kerül mind Magyarországon, mind Romániában a legmodernebb oktatási technológiák alkalmazásával fejlesztett, OK módszerre épülő, innovatív oktatási anyag.

A tervek szerint a következő nemzetközi projekttalálkozó 2016 februárjában lesz esedékes Bukarestben.


A fenti cikkben foglaltak csak az OTP Fáy András Alapítvány és a Fundatia Dreptul la Educatie véleményét tükrözi, és sem a Nemzeti Iroda (NCSSZI - Erasmus+ Ifjúsági Programiroda), sem az Európai Bizottság nem felelős a cikkben szereplő információk semminemű felhasználásáért.