-a a +a

Európa élmezőnyében az Alapítvány mintaiskolájának csapata

2019-05-08 16:15
D%c3%b6nt%c5%91

Az OTP Fáy András Alapítvány jászárokszállási mintaiskolájának, a Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziumának csapata a legjobb 5 között végzett a május 7-én Brüsszelben megrendezett Európai Pénz Kvíz (European Money Quiz) döntőjében, amelyre a nyíregyházi OK Oktatási Központban megrendezett magyarországi vetélkedő megnyerésén át vezetett az út.

 

Az Európai Pénz Kvíz vetélkedőt az Európai Bankföderáció és a Kahoot közösen hozta létre, ezzel is segítve a diákok a pénzügyi tájékozottságának fejlesztését, a digitális fizetéssel és biztonsággal kapcsolatos ismereteiket és a pénzhasználattal összefüggő számítási ismeretek elterjedését. Az európai döntő elősegíti, hogy a nemzeti legjobbak nemzetközileg is megmérettessék magukat.

A brüsszeli rendezvényen 29 ország fiataljai mérték össze tudásukat, Magyarországot Gyenes Nikol és Czuczor Bence képviselte. Az Alapítvány részére külön büszkeség, hogy korábban mindketten részt vettek a Fáy Siker Táborban is, ahol egy hétig élményeken keresztül sajátíthattak el pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismereteket.

A versenyen harminc feladatból 27-et oldottak meg hibátlanul és csupán néhány tizedmásodpercen múlott, hogy nem dobogós helyen végeztek, így az első három helyezett: Szlovénia, Észak-Macedónia és Németország lett.

AZ OTP Fáy András Alapítvány ezúton is gratulál a versenyen elért eredményhez mind a diákoknak, mind pedig felkészítő tanáruknak, Kisfaludy Irénnek.

Kép forrása: http://okosanapenzzel.hu/hirek/magyar-diakok-europai-legjobb-penzugyesei-kozott