-a a +a

Európa-napon az OK Projekt

2016-05-10 06:28
9364

A tavalyi rendezvényhez hasonlóan a programkínálatban most is helyet kaptak sportversenyek, családi- és gyerekprogramok, EU-s információk, valamint könnyűzenei koncertek. Mindezek mellett meg lehetett látogatni az európai uniós szervezetek sátrait, amelyek az EU-t érintő változatos témákkal, kvízekkel és különféle játékokkal várták a résztvevőket. Itt kiemelt szerepet kapott a munkavállalás is.

 

 

Az OK Projekt ennek keretében vett részt a rendezvényen a Karrier centrum sátorban. Azon felül, hogy itt az OK Oktatási Központ Karrier Programja került előtérbe, a pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási tréningjeiről is kaphattak tájékoztatást az érdeklődők.

A látogatók többek között megtudhatták, hogy az európai uniós elvárásoknak megfelelően kifejlesztett, OK Karriersuli és Karrieriskola elnevezésű önismereti és pályaorientációs tréningek az általános és középiskolás diákokat a jövőjük tudatos tervezésében segítik, mindezt ingyenesen, egy nagyszerű környezetben.

A program idén is rendkívül sok embert vonzott. Az Alapítvány munkatársai bíznak benne, hogy a tavalyihoz hasonlóan idén is viszontlátnak majd ismerős arcokat az itt megismert több száz fiatal közül a jövőbeni karrier tréningeken, melyek megtartására az OTP Fáy András Alapítvány és a romániai Oktatáshoz való Jog Alapítvány stratégiai partnerségével megvalósuló, „CareerProgramme - Going beyond borders" című Erasmus+ projekt keretében kerül sor, melyet az Európai Unió pénzügyi támogatásban részesít.

 


A fenti cikkben foglaltak csak az OTP Fáy András Alapítvány és a Fundatia Dreptul la Educatie véleményét tükrözi, és sem a Nemzeti Iroda (Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet - Erasmus+ Ifjúsági Programiroda), sem az Európai Bizottság nem felelős a cikkben szereplő információk semminemű felhasználásáért.