-a a +a

Fáy András szobrának leleplezése az Alapítvány örökségvédelmi rendezvényén

2020-08-28 12:50
O 20200901 101125 195 59720
Az Alapítvány Fáy András tiszteletére készíttetett egy korhű zsánerszobrot, amelynek leleplezésére és a felújított, átalakított OK Oktatási és Innovációs Központ értékeinek bemutatására egy örökségvédelmi rendezvényen került sor.
 

A budapesti oktatóközpontban 2020. augusztus 27-én megrendezett eseményt Dr. Mészáros Tamás, az Alapítvány kuratóriumának elnöke nyitotta meg és méltatta a ház megújításának és a szobor leleplezésének fontosságát, jelentőségét. Ezt követően a mű megalkotója, Meszlényi Molnár János szobrászművész mesélt az alkotói folyamatról, koncepcióról, majd Dr. Schrankó Péter alapítványi ügyvezető ecsetelte, mit jelent a szervezet számára, milyen szimbolikával bír e szobor megszületése.

 

 

A koronavírus kapcsán hozott egészségbiztonsági intézkedések betartása mellett kis csoportokban házbejárásra is sor került, amelyen a meghívottak, köztük a ház tervezésében és kivitelezésében érintett szakemberek, így Szrenkó Zoltán, az OTP Bank Ingatlan, Beruházási és Ellátási Igazgatóság ügyvezető igazgatója is, megtekinthették többek között az újonnan kialakított oktatási és közösségi tereket, a megújult dolgozói open officet, valamint a világszínvonalú digitális megjelenést biztosító komplex audiovizuális rendszert.

 

 

A bejárást követően Baldavári Eszter művészettörténész tartott előadást az 1912-ben épült ház történetéről, az azt tervező építész, Kőrössy Albert életéről, munkásságáról. A program zárásaként az Alapítvány illetékesei, Dr. Schrankó Péter ügyvezető és Haga Ferenc örökségvédelmi vezető egy prezentáció keretében a ház átépítésével és megőrzött értékeivel kapcsolatban osztottak meg érdekes információkat, történeteket.

 

 

További képek a képgalériában