-a a +a

Felvidéki iskolákban jártak az Alapítvány trénerei

2017-06-19 17:04
Felvid%c3%a9ki iskol%c3%a1k1 20170619

2017. június 15-én és 16-án Szlovákiában zajlottak az „O.K.+ 2007-2014" című Erasmus+ projekt - Európai Unió által támogatott 3 éves időszakának - utolsó tréningjei. Az OTP Fáy András Alapítvány budapesti és nyíregyházi tréner csapata 2 napos látogatást tett Rimaszécsen és Feleden a felvidéki fiatalok pénzügyi tudatossága fejlesztésének céljából.


 

A trénerek a Rimaszécsi Alapiskolában és a Feledi Szombathy Viktor Alapiskolában jártak, hogy az egyik napon 7, a másik napon pedig 8 csoport részére tartsanak a korosztályuknak megfelelő évfolyamos - interaktív, inspiráló és szórakoztató - pénzügyi-gazdasági tréningeket.



Hozzávetőlegesen 200 diák vett részt az Erasmus+ projekt keretében szlovákiai környezetre adaptált tréningeken, melyek fókuszában a helyes pénzkezelés, a kockázatvállalás, illetve az alapvető pénzügyi és gazdasági fogalmak megismerése állt.

Mindkét iskola - az egyik projektbeli partneriskola, az Alapiskola és Óvoda Almágy ajánlására - első alkalommal nyitotta meg kapuit az OTP Fáy András Alapítvány oktatói és az ingyenes edukációs program előtt, felismerve, hogy az ő tanulóiknak is óriási szüksége van arra, hogy elinduljanak a pénzügyi, gazdasági tudatosság útján. A lelkes fogadtatás és a pozitív visszajelzések azonban arra engednek következtetni, hogy mindkét helyszínen további tréningekre kerülhet sor a projekt 2017. augusztusi zárását követően is. 
A trénerek számos olyan tréning tapasztalattal gazdagodtak a két nap során, melyek az Erasmus+ projekt keretében készülő tanulmánynak is szerves részét fogják képezni.


A fenti cikkben foglaltak csak az OTP Fáy András Alapítvány és a stratégiai partnerek véleményét tükrözi, és sem a Nemzeti Iroda, sem az Európai Bizottság nem felelős a cikkben szereplő információk semminemű felhasználásáért.