-a a +a

„Fölszállott a Páva” Tábor az OK Projekt trénereivel

2015-07-20 15:50
8572 (1)

A táborban csaknem négyszáz, 6-14 éves korú versenyző fiatal készül a nagy megmérettetésre, a döntőbe jutásra. A tehetségkutató versenyre autentikus magyar népzene, néptánc és népdal bármely tájegységhez, továbbá magyarországi nemzetiségek helyi hagyományaihoz kötődő produkciókkal lépnek fel a diákok, jelen esetben a Balatont választva helyszínül.

A tét óriási, bekerülés a döntőbe, az Alapítvány ezért is készült olyan szórakoztató aktivitásokkal, amelyek egy-egy rövid időre ki tudják mozdítani a fiatalokat a verseny adta tempóból, és mindemellett megjelenik a pénzügyi és gazdasági tudatosságra való nevelés is.

A többállomásos „OK Sziget" elemei között a versenyző diákok lazíthattak célbadobós játékkal, mélyíthették pénzügyi fogalomtárukat Activity feladványokkal, valamint különböző, fondorlatos megfogalmazású közmondások segítségével fejlesztették gondolkodásukat.

A legnagyobb figyelmet az OTP Fáy András Alapítvány és a Magyar Nemzeti Bank által közösen fejlesztett edukációs kártyajátéka, a BanKing kapta, ugyanis a gyerekek egymás után újabb és újabb körökre jelentkeztek be az asztaloknál. A népszerűség miatt is nagy öröm, hogy minden résztvevőt megajándékozhatott az Alapítvány egy-egy kártyajátékkal, így ezzel az „OK berkeken túl" is elsajátíthatják a gyerekek a gazdálkodás rejtelmeit.