-a a +a

Gazdasági kalandpálya a budai hegyekben

2014-07-15 13:14
7643..

Az OTP Fáy András Alapítvány XII. kerületi Polgármesteri Hivatallal való együttműködése már a nyári szünet alatt megkezdődött, ugyanis 2014. július 14-én (hétfőn) a Hegyvidéki Élmény Táborba látogattak az O.K. Központ trénerei.

A Budai-hegység természetvédelmi területén található tábor remek helyszínt biztosított a „Gazdasági kalandpálya" elnevezésű programunk számára. A közel 70 fős diáksereg, akik négy csapatban versenyeztek, négy állomáson keresztül ismerkedhettek meg játékos formában a különböző pénzügyi fogalmakkal. Menetleveleken kerültek rögzítetésre az elért pontszámok, a csapatok kiváló teljesítményéért pedig jutalom is járt.

A diákok nagy lelkesedéssel fogadták a különböző állomások tevékenységeit: részt vettek egy játékos, együttműködést igénylő pénzügyi kvízen, pénzügyi fogalmakat kerestek a szóhálóban, a célbadobás során olyan témákról beszélgettek, mint a zsebpénz, a biztonság vagy éppen a kockázat, a tanösvényen belül pedig többek között egy pénzügyi activity során kellett kitalálniuk a nap során elhangzott legfontosabb fogalmakat.

A kalandpálya teljesítését követően több fiatal elmondta, hogy szívesen jönne szeptembertől az O.K. Központ hasonló képzéseire is, több alsós kisdiák ment oda a trénerekhez, hogy megköszönje, hogy részt vehetett a programban, az egyik pedagógus pedig már a helyszínen jelezte, hogy mindenképpen számítsunk az iskolára akár már rögtön a tanév kezdetén