-a a +a

Hagyományőrzés a Fáy Gazdasági Táborban

2014-07-24 09:49
7657..

Fáy Gazdasági Táborban immáron hagyománnyá vált az elmúlt években, hogy minden turnus során a diákok meglátogatják és megkoszorúzzák a „nemzet mindenesének" balatonfüredi emléktábláját.

Nem történt ez másként idén sem, bár az időjárás egy alkalommal keresztülhúzta a szervezők számításait, így Balatonszemesen emlékeztek meg az Alapítvány névadójáról, kezdeményezéseiről, eredményeiről, a magyarság érdekében tett intézkedéseiről.

Hogy hagyományőrző tevékenységünk nyitott fülekre talál, azt remekül jelképezi a következő gondolat, mely egyik fiatal táborlakónktól származik: „Klassz ember volt, kár, hogy eddig nem tanultunk róla többet. Megérdemelné!"

Illetve Tóth Márton saját szerzeménye is bizonyítja, érdemes a Fáy szellemiséget terjeszteni és hagyományát ápolni a fiatalok körében. A videó a alábbiakban tekinthető meg:

 

z O.K. Központ az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében támogatott, TÁMOP-3.2.1.B-11/1-2012-0001 azonosítószámú, „Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja" című projektben került kialakításra. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 1 103 552 921 Ft.