-a a +a

Idén is nagy siker volt a budapesti Élményhét

2021-07-26 14:01
Elmenyhet 01

Öt turnusban, június 21. és július 23. között, az OTP Bank Békásmegyeri Üdülőjében került megrendezésre a 2021. évi Élményhét Pénzügyi Edukációs Programsorozat, amely megvalósítója az elmúlt évekhez hasonlóan idén is az OTP Fáy András Alapítvány volt.

Az általános iskolás korosztálynak szóló Élményhét egy nyári, napközi jellegű, 5 napos összefüggő program, amely során a diákok szórakoztató gyakorlatokon keresztül, a Fáy Digitális Oktatási Program elemeinek alkalmazásával ismerkedhettek meg a mindennapok során hasznosítható pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismeretekkel.  Az idei év különlegessége a magyar-szlovák együttműködéssel megvalósuló HUSK 2.0 program beemelése volt, amely során a kisdiákok egy interaktív mesén keresztül sajátíthattak el pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási fogalmakat.

A szakmai programokon a diákok megismerkedtek különböző pénzügyi alapfogalmakkal (például: bevétel, kiadás, megtakarítás), fókuszba került a tudatos pénzkezelés kérdésköre és annak kiemelt fontossága a család életében, illetve a fizetőeszközök témaköre is.

Az Élményhét programjában az edukációs blokkokban lévő pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismeretek mellett megjelent a szemléletformálás is: a környezettudatosság, a gyermek- és ifjúságvédelem kérdése, a hagyományőrzés és a sport világa, valamint az egészségmegőrzés és prevenció.

Mindezek mellett az Alapítvány nagy hangsúlyt fektetett a regenerálódásra, igyekezett egyensúlyt teremteni a szórakoztató szellemi és a játékos fizikai kihívások között. Nagy sikere volt többek között a délutáni medencés programnak is, ami elengedhetetlen része volt a délutánoknak, természetesen amikor az időjárás engedte.