-a a +a

Ifjú „Csányi Alapítványos” tehetségek táborában jártak az OK Központ trénerei

2015-06-25 10:49
8548

A táborban az ifjú tehetséges diákok zavartalanul élvezhetik megérdemelt vakációjukat, közben pedig tovább művelhetik már megszerzett tudásukat, az OK Központ trénereinek segítségével pedig növelhetik pénzügyi tudatosságukat.

A két alapítvány célkitűzése nem más, mint a jövő nemzedékének támogatása. A Csányi Alapítvány fontosnak tartja a hátrányos helyzetű tehetséges gyerekek felfedezését, gondozását, így Életút Programján keresztül kiemelkedő szakemberek bevonásával együttműködve, éveken át segíti az arra érdemeseket. 
Az OTP Fáy András Alapítvány is ingyenes programokat nyújt azért, hogy a pénzügy, a gazdaság és a gazdálkodás területén is minél tudatosabb felnőttek váljanak a mai fiatalokból. Ezek az ismeretek nemcsak később kamatoztathatóak a táborozó diákok számára, ugyanis az Életút Program fontos része, hogy a patronáltakat egyénre szabott szociális támogatással segítse. Tehát ezeknek a növendékeknek lényegesen korábban meg kell tanulniuk a helyes pénzkezelést, mivel az ez irányba mutató felelősségük jóval nagyobb kortársaikénál.

A felelősségvállalást is elősegítendő az OK Központ trénerei június 23-án és 24-én a délelőttök folyamán olyan játékos és ügyességi feladatokkal készültek az általános iskolások számára, amelyek korosztály specifikusan a pénzügyi tudatosságra fókuszálnak. A táborlakók egy-egy tréner vezetésével három csoportban dolgozhattak. Izgalmas sorversenyen keresztül gyakorolhatták az egyes problémákra való összpontosítást, fejleszthették kreativitásukat, tökéletesíthették tervezési készségüket, rájöhettek a csapatmunka fontosságára. A szórakoztató feladatokba csomagolt fontos pénzügyi fogalmakat, tanácsokat, tudnivalókat saját élményeken keresztül tapasztalhatták meg a fiatalok, ezáltal is maradandóbb ismeretekre tehettek szert.

A résztvevő kaposvári és mohácsi diákokat is megajándékozásra kerültek: a Magyar Nemzeti Bank és az OTP Fáy András Alapítvány közös fejlesztésű oktató célzatú BanKing kártyajátékát kapták, hogy továbbra is fenntartsák a gazdaság iránti érdeklődésüket, sőt mi több, kíváncsiságukat.

Természetesen az általános pénzügyi alapismereteket tartalmazó tréning sem maradhatott el: itt is szó esett arról, mi a szerepe a pénznek a mindennapjainkban, mit jelent a pénzgazdálkodás egy család életében, milyen bevételek és kiadások jelennek meg a háztartásban, miért fontos a megtakarítás, mit jelent az anyagi biztonság.

A két - fiatalokkal foglalkozó - alapítvány együttműködése újfent gyümölcsöző volt, amit a mosolygós arcok mellett a további tervezett látogatások is jól mutatnak.