-a a +a

Ismét KarrierSuli Nyíregyházán

2017-05-31 09:11
Karriersuli1 20170531

2017. május 15. és 24. között újabb KarrierSuli tréningsorozat zajlott le Nyíregyházán - az OTP Fáy András Alapítvány és a romániai Oktatáshoz való Jog Alapítvány „CareerProgramme - Going beyond borders" című közös Erasmus+ projektje keretében -, amikor is 3 alkalommal látogatott el a nyíregyházi OK Oktatási Központba 14 lelkes 7. és 8. évfolyamos diák Csengerből.

A hosszú út ellenére óriási lelkesedés övezte a tréningsorozat minden alkalmát, így a diákok a lehető legtöbb tudással és tapasztalattal zárhatták a tréningeket. Mindannyian azzal a céllal érkeztek, hogy tudatosan tervezhessék jövőjüket, segítséget kapjanak a tudatos pályaválasztásban, valamint az önismeret mélyítésében.

Nagyon fontos, hogy már általános iskolában kezdjenek el a diákok foglalkozni a jövőjükkel, hiszen már az ebben a korban meghozott döntéseik is meghatározóak lesznek a későbbiek folyamán. A csengeri általános iskolából érkező diákokról is elmondható, hogy ők már tettek a jövőjükért, mivel 3x4, azaz 12 órán át önmagukkal és a továbbtanulásukkal foglalkoztak. Mindemellett nagyon jól érezték magukat, és szívesen vennének részt újabb tréningeken.



A tréningsorozatot május 30-án szülői konzultáció zárta, melyre 9 tudatos és felelős szülő érkezett Csengerből az OK Oktatási Központba - melynek már a miliője is elvarázsolta őket -, hogy a trénerrel való egyéni beszélgetés során visszajelzést kapjanak gyermekükkel és továbbtanulási terveikkel kapcsolatban.


A fenti cikkben foglaltak csak az OTP Fáy András Alapítvány és a romániai Fundatia Dreptul la Educatie (Oktatáshoz való jog Alapítvány) véleményét tükrözi, és sem a Nemzeti Iroda, sem az Európai Bizottság nem felelős a cikkben szereplő információk semminemű felhasználásáért.