-a a +a

Ismét Sepsiszentgyörgyön az OK csapat

2017-06-12 18:12
Sepsiszentgy%c3%b6rgy1 20170612 (fileminimizer)

Már-már hazalátogatásnak érzik az OTP Fáy András Alapítvány OK Oktatási Központjainak trénerei a sepsiszentgyörgyi utakat, hiszen az „O.K.+ 2007-2014" című Erasmus+ projekt egyik romániai partneriskolájának, a Székely Mikó Kollégiumnak a diákjai és tanárai mindig baráti fogadtatásban részesítik az Alapítvány oktatóit. Így volt ez a 2017. június 8-i tréningezés során is.


 

Budapesti és nyíregyházi trénerek vágtak neki a nagy utazásnak, amely különlegesen szép vidékeken vezetett keresztül. Arad, Déva, Fogaras és Brassó után a végső állomás a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium volt, azon belül is a 7. évfolyamos általános iskolás diáksereg osztálytermei.

A hetedikes tanulók pénzügyi-gazdasági alapismereteket szereztek a romániai környezetre adaptált évfolyamos tréningeken játékos köntösben. Több mint 80 diák 6 csoportban tanult a kockázatról, befektetésekről és ismerte meg a diákmunka-vállalás feltételeit.

A tréning egyik szünetében a diákönkormányzat által szervezett táncos flash mob emelte a diákok jó kedvét és tonizáló gyakorlatnak sem volt utolsó. A tréningek befejeztével a tanulók közös fotózással és néhány ajándék átadásával búcsúztak trénereiktől.
Az OTP Fáy András Alapítvány és a Székely Mikó Kollégium között az Erasmus+ projekt 2017. augusztusi zárását követően is fennmarad a kapcsolat, melynek során tovább folytatódik a diákok tréningezése, illetve akár újabb közös projektekbe is belevághatnak a felek.


A fenti cikkben foglaltak csak az OTP Fáy András Alapítvány és a stratégiai partnerek véleményét tükrözi, és sem a Nemzeti Iroda, sem az Európai Bizottság nem felelős a cikkben szereplő információk semminemű felhasználásáért.