-a a +a

Jövő+ az OK Oktatási Központban

2015-10-22 09:02
8804

A délelőtt folyamán környezetgazdálkodási tréningen vettek részt általános iskolás 6-8. és középiskolás 11-12. évfolyamos diákok. A környezettel kapcsolatos fogalmak tisztázásán túl a tanulók megismerkedhettek olyan helyzetekkel, szituációkkal, amelyek egy beruházás során merülhetnek fel, továbbá - többek között - az ingatlanfejlesztés társadalmi szempontjaival, a megújuló energiaforrások szerepével is foglalkoztak. E tréning gyakorlatai, témái lehetővé teszik, hogy a fenntartható fejlődés összefüggéseit a tanulók megértsék és az ismereteket alkalmazva tudatosabban gazdálkodjanak a környezet erőforrásaival, ami hat a saját életükre valamint a pénzügyi döntéseikre is.

A képzést követően az oktatási központ udvarán kialakított segway szlalompályán tehették próbára ügyességüket a diákok, majd később a tanárok is. A fiataloknak szóló program zárásaként Görög Zita előadásában hallhattak arról, hogyan lehet a környezettudatos életmódot, a divatot, a média szereplést összeegyeztetni, illetve mivel és hogyan járulhatunk hozzá hatékonyan környezetünk megóvásához.

Az OK Pedagógus Klub keretei között folytatódott az öko életmód fontosságát hangsúlyozó téma körbejárása. Gróf Henrik Balázs, az OTP Fáy András Alapítvány szakmai vezetője köszöntőjét követően Mihályi Norbert, az OK Oktatási Központ trénere beszélgetett Till Attila műsorvezetővel arról, hogy a médiaszakember életében hogyan jelenik meg a környezettudatosság, illetve milyen példákon keresztül lehet iskolai keretek között a mindennapi életben közelebb hozni az ifjúsághoz ezt a fajta szemléletmódot. Az OK Projekt és a Sulibank új képzéseinek bemutatását követően Nagy Réka Ökoanyu beszélt a hallgatóságnak arról, hogy az ő életében miként alakult ki az öko szemléletmód és életvitel, illetve felhívta a közönség figyelmét a hétköznapokban kis odafigyeléssel megvalósítható változtatásokra, amelyek segíthetik a környezettudatosság kialakítását. Végül, de nem utolsósorban újabb Sulibankos iskola mutatkozott be: Sarmasági Andrea mesélt arról, hogyan jelenik meg a Kispesti Gábor Áron Általános Iskola tanulóinak életében a Sulibank program.

A rendezvényt a reform- és bioételek jegyében kialakított gasztro kóstoló zárta, a zöldség- és gyümölcslevek mellett aszalványok, magvak, teljes kiőrlésű és tönkölybúza készítmények várták a pedagógus klub résztvevőit.

A környezettudatos életmódról való gondolkodás szorosan összefügg az OK Oktatási Központ programjaival, amelyek a tudatos pénzügyi döntések meghozatalában, illetve a tudatos életpályamodell kialakításában segítik a fiatalokat, ezáltal arra is rávilágítva, miért fontos irányelv a tudatosság akár a jövő, akár a mindennapok alakításában.