-a a +a

Karriertréning egyéni jelentkezőkkel

2017-05-10 09:08
Egy%c3%a9ni csoport1 20170510

Az OTP Fáy András Alapítvány budapesti OK Oktatási központjában 2017. április 7-én vette kezdetét és május 5-én ért véget egy egyéni jelentkezőkből álló karrier tréningsorozat, amely a „CareerProgramme - Going beyond borders" című Erasmus+ projekt keretében valósult meg.

 

A 12 diákból álló csoportból - akik 10. illetve 11. osztályos tanulók voltak - 10-en a Budai Középiskolából, 2-en pedig a Leövey Klára Gimnáziumból érkeztek, hogy a pályaválasztást illetően életük egyik igazán nagy döntését jövőtudatosan, az önismeretre minél stabilabban támaszkodva hozhassák meg.

Rendkívül lelkes fiatalokról volt szó, amit az is alátámaszt, hogy a tréningek péntek délutánonként, tanítás után zajlottak. A 4 alkalom (mindegyik 4-4 órás) sikerét pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a tanulók minden tréning végén maradni szerettek volna, és folytatni az elmélkedést, a gyakorlatok elvégzését a trénerrel. 
Különböző feladatok révén kaptak segítséget az érzelmi intelligencia, a kommunikációs stílusok és a szakmák megismeréséhez, illetve az önmagukat feltáró erősségek, fejlesztendő kompetenciák felismeréséhez.

A visszajelzésekből kiderült, három gyakorlat örvendett egyöntetű népszerűségnek. Ezek a sikerkereső-kudarckerülő magatartást megjelenítő gyakorlat, az önismereti részek, illetve a kamera előtti bemutatkozás, egymásnak adott stílustanácsok voltak.
Említésre méltó, hogy a résztvevő diákok többsége egyáltalán nem ismert senkit a csoportból, de már az első alkalom után barátságok kezdtek szövődni. Voltak, akik már együtt mentek egy-két napos diákmunkára. Sőt olyanok is akadtak, akik a többiek segítségével és megerősítésére rátaláltak olyan szakmára, ami addig meg sem fogalmazódott bennük, és el is tudják benne képzelni magukat.


A fenti cikkben foglaltak csak az OTP Fáy András Alapítvány és a stratégiai partnerek véleményét tükrözi, és sem a Nemzeti Iroda, sem az Európai Bizottság nem felelős a cikkben szereplő információk semminemű felhasználásáért.