-a a +a

Könyves Csütörtök az Alapítvány trénereivel

2018-06-08 14:50
K%c3%b6nyves cs%c3%bct%c3%b6rt%c3%b6k 000172

Az Ünnepi Könyvhét központja hagyományosan Budapest, de már sok éve a vidéki nagyvárosok is csatlakoznak az év legnagyobb könyves rendezvényéhez. Az alapítványi trénerek a Jászberényben már hagyományosnak mondható, de Szolnokon először megrendezésre kerülő „Könyves Csütörtök" nevű rendezvényen népszerűsítették a pénzügyi kultúrát.

 

Ehhez az OTP Fáy András Alapítvány nagy sikerű pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukációs tartalommal bíró BanKing kártyajátékát használták. A gyerekeknek a játék megnyeréséhez nemcsak némi taktikai érzékre, illetve a játék adta pénzügyi alapismeretekre van szüksége, hanem pontosan arra a kitartásra, amelyet Berg Judit, a népszerű Rumini könyvek szerzője nyitóbeszédében is említett:
„A mesékből megtanulhatjuk, hogy kellő akarattal és elszántsággal bárkiből válhat hős, a céljaink eléréséért keményen meg kell küzdenünk, és nincs változás anélkül, hogy szimbolikusan vagy szó szerint útra ne kelnénk."

A két helyszínen az esős idő ellenére is többszáz diák próbálta ki a kártyajátékot, ezzel is növelve pénzügyi tudatosságát. Mindebben a helyi OTP Bank bankfiókjainak munkatársai is segítette, motiválta a könyvszerető közönséget egy feladatlappal és változatos ajándékokkal.