-a a +a

Kutatók Éjszakája a budapesti az OK Oktatási Központban

2018-10-01 13:24
002

Az OTP Fáy András Alapítvány idén második alkalommal kapcsolódott a Kutatók Éjszakája tudományos programhoz. A budapesti OK Oktatási Központban az ország több nagy egyeteméről érkeztek kiemelkedő kutatók, kiváló szakemberek, akik legújabb kutatásaikon alapuló színvonalas előadásaikkal felejthetetlen élményt nyújtottak és hasznos ismereteket adtak át az érdeklődőknek.

 

Az első előadó dr. Aáry-Tamás Lajos, az Oktatási jogok biztosa volt, aki az oktatás jelenlegi helyzetéről és az abban rejlő potenciálok bemutatásával kezdte meg az előadássorozatot.

A Budapesti Corvinus Egyetemről Dr. Takács Sándor, Dr. Bódis Lajos, Juhászné Dr. Klér Andrea és Dr. Toarniczky Andrea a mester szakot végzett friss diplomások munkaerőpiaci helyzetéről végzett kutatás eredményeit mutatták be, majd kötetlen beszélgetést keretei között - a közönség bevonásával - taglalták a témát.

A Pécsi Tudományegyetemről Dr. Zádori Iván bevezetője után Dr. Klein Sándor a másik ember megismeréséről, a fizikai és szellemi kompetenciák együttes vizsgálatáról és annak a HR-re vonatkozó kapcsolatáról tartott előadást, amelyet és Dr. Tibold Antal folytatott és vonta le a következtetéseket.

A Miskolci Egyetemről Dr. Dabasi Halász Zsuzsanna a fiatalok mobilitásáról beszélt, amelyből kiderült, hogy az egyetemi évek alatt külföldön tartózkodók többnyire hazajönnek, míg a munkavállalás céljából külföldre távozó fiatalok többnyire véglegesen kint maradnak.

A Magyar Tudományos Akadémiáról Dr. C. Tóth Norbert a legújabb kutatások alapján ismertette Mátyás király és feleségei, valamit édesanyjához fűződő kapcsolatát. Dr. Fazekas Károly a Munkapiaci Tükör kiadványait, valamint a Sziráki Konferenciák tudományos hozadékát mutatta be. Dr. Köllő János pedig a társadalmat, a gazdaságot és a munkaerőpiacot érintő kutatási eredményei kapcsán adott tájékoztatást.

A tudományos előadók mellett Hári Péter hálózatkutató a szervezetfejlesztésről, Horvát Péter főszerkesztő a játékfüggőségről és annak tüneteiről, valamint Molnár József főszerkesztő az álhírek kiszűrésének mikéntjéről tartott érdekes, színvonalas előadást.

Az előadások szünetében a Fáy fröccsszobában egy fröccs vagy üdítő elfogyasztása mellett lehetőség volt kötetlen beszélgetésekre, a hallottak kielemzésére.