-a a +a

Kutatók éjszakája az O.K. Központban

2013-10-01 12:43
6252

A programsorozat lakossági fórummal kezdődött, ahol dr. Sarkady-Kiss Lilla vezetésével bemutatásra kerültek az oktatóközpont eddig elért eredményei. Ezt követően a résztvevők - szakmai vezetéssel - felfedezhették az O.K. Központnak otthont adó 100 éves műemléképületet és az ott berendezett multimédiás oktatótermeket is bebarangolhatták. Az este folyamán a központ látogatói pénzügyi tudatosságot érintő játékokkal is találkozhattak, és ha jól szerepeltek akár ajándékokat is nyerhettek.

A fentiek mellett a Tudáspresszó előadássorozat különkiadása is része volt az eseménynek: „A tudomány pénze - a pénz tudománya" c. előadás keretében Fábri György beszélgetett vendégeivel a vásárlási addikcióról, az őslénytanról, a tudomány és a felsőoktatási tanulmányok finanszírozásáról, a pásztázó elektronmikroszkópról és az O.K. Központ módszertanáról és tapasztalatairól. Az előadásokat követően az estét látványos kísérletek, tudományos standup témák: pl. a klímaváltozás, a megtorpanni látszó evolúció, diáklázadások témakörei színesítették tovább egészen zárásig.

Az OTP Fáy András Alapítvány munkatársai bíznak benne, hogy minden kedves vendégünk hasznosnak és persze szórakoztatónak találta a tudományos programot és az O.K. Központ jövőre is hasonlóan nívós tartalommal járul hozzá a rendezvény sikeréhez.


Az O.K. Központ az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében támogatott, TÁMOP-3.2.1.B-11/1-2012-0001 azonosítószámú, „Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja" című projektben került kialakításra. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 1 103 552 921 Ft.