-a a +a

Lakossági fórum az O.K. Központ első évének eredményeiről

2013-09-29 12:44
6251

A projektvezető, dr. Sarkady-Kiss Lilla - miután felelevenítette az O.K. Központ létrejöttének előzményeit, a projekt célját és küldetését - ismertette az érdeklődőkkel, milyen sikereket, milyen elérésszámokat tud felmutatni az OTP Fáy András Alapítvány a projekt hivatalos kezdete óta eltelt egy év, illetve azon belül az Oktatóközpont próbaüzemét követő üzemszerű működés 8 hónapja alapján.

Pénzügyi, gazdasági képzésen csaknem 6.000 tanuló vett részt az O.K. Központban illetve helyben, a diákok saját középiskolájában. Trénereink már szinte az egész országot beutazták, Budapesten kívül 13 megyében jártak, és összesen 72 különböző középiskola diákjait érték el az ingyenes képzési programmal. A pénzügyi tudatosságra nevelés, a szemléletformálás különböző rendezvényeken is megvalósult, jellemzően játékos, interaktív gyakorlatok formájában. Az eddigi 471 db rendezvényen - melyek között volt oktatásszakmai kiállítás, tudományos workshop, fórum, konferencia, előadás, fesztivál, stb. - az Alapítvány munkatársai mintegy 16.000 érdeklődőnek (diákoknak, pedagógusoknak, szülőknek, stb.) adtak át a mindennapokban is hasznosítható pénzügyi, gazdasági ismereteket.

A Lakossági fórum résztvevői egy kisfilm erejéig bepillantást nyerhettek abba is, hogyan zajlanak az élménydús képzések, meghallgathatták, hogyan érzik magukat a diákok az O.K. Központban, milyen tapasztalatokat visznek magukkal a tréningekből.

A legkíváncsibbak kérdéseire a 100 éves épületben kialakított multimédiás oktatótermek bejárása közben válaszoltak a trénerek.


Az O.K. Központ az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében támogatott, TÁMOP-3.2.1.B-11/1-2012-0001 azonosítószámú, „Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja" című projektben került kialakításra. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 1 103 552 921 Ft.