-a a +a

Matyóföldön járt az OK csapat

2017-06-02 14:58
Mez%c5%91k%c3%b6vesd 20170602

Az OTP Fáy András Alapítvány a mezőkövesdi középiskolások oktatásával tovább gyarapította azon diákok számát, akik az „O.K.+ 2007-2014" című Erasmus+ projekt keretében kidolgozott, európai uniós ismereteket feldolgozó és bővítő tréningeken vettek részt.


 

2017. június 1-jén ugyanis Mezőkövesdre látogattak az OTP Fáy András Alapítvány budapesti OK Oktatási Központjának trénerei, ahol a Miskolci Szakképzési Centrum Mezőkövesdi Szent László Gimnáziuma és Közgazdasági Szakgimnáziuma 115 diákjának európai uniós gazdasági ismereteit bővítették 7 csoportban. Ezzel együtt már 2.375 magyarországi diákhoz jutottak el az Alapítvány uniós ismereteket terjesztő programjai az Erasmus+ projektnek köszönhetően.

Természetesen - ahogy mindig - most is a megszokott játékos, tapasztalati tanuláson alapuló módszertannal sajátíthatták el a változatosabbnál változatosabb témaköröket a gyerekek. Hallhattak többek között a külföldi munkavállalás előnyeiről és hátrányairól, kipróbálhatták a vállalkozás-indítás izgalmát, sőt egy idegen nyelvet alig beszélő munkakereső bőrébe is belebújhattak.

Az EU-s tréningek mellett az iskola mintegy 35 diákja a 9. évfolyamos pénzügyi-gazdasági tréningen vett részt 2 csoportban.


A fenti cikkben foglaltak csak az OTP Fáy András Alapítvány és a stratégiai partnerek véleményét tükrözi, és sem a Nemzeti Iroda, sem az Európai Bizottság nem felelős a cikkben szereplő információk semminemű felhasználásáért.