-a a +a

Megérkeztek Balatonszemesre a Fáy Siker Tábor második turnusának résztvevői

2017-07-12 18:58
11346

A Fáy Siker Tábor 2. turnusának negyven fős csapata július 12-én indult útnak és vette célba a Balatonszemesi OTP Hotel és Oktatási Centrumot. A 15-17 év közötti diákok 6 napon keresztül játékos faladatokkal, szórakozva tanulva bővíthetik pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismereteiket, valamint részesei lehetnek megannyi új élménynek, új barátokkal ismerkedhetnek meg.


 

A diákok egyik fele az alapítványi Mintaiskolákból, a jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziumból és a Budai Középiskolából érkezett. A csapat másik felét a budapesti Ady Endre Gimnázium diákjai, valamint a nyíregyházi és az oroszlányi B33-as kosarasok alkotják. Az érkezők első napja az ismerkedésről szól; egymással, a helyszínnel, a Balatonnal. A diákok elsajátítják a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának közreműködésével a fürdőzéssel kapcsolatos legfontosabb szabályokat.

A diákok a többi nap délelőttjein az OK Projekt pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási tréningjein vesznek majd részt, a délutánok aktivitásai pedig a Balatonon és a sportpályákon zajlanak. A pénzügyi tudatosságot közvetítő programok mellett, az Alapítvány nagy hangsúlyt fektet a hagyományőrzésre is, így a diákok egy hajókirándulás keretében megkoszorúzzák Fáy András balatonfüredi emléktábláját, illetve a egy izgalmas kalandtúra keretében megismerhetik a város nevezetességeit.

Az OK Oktatási Központ trénerei a táborban történtekről a naponta frissülő blogon számolnak be, amely a http://faysikertabor2017.blogspot.hu/ címen található.