-a a +a

Nemzetközi darts verseny alapítványi együttműködéssel

2017-10-06 14:09
11628

Az OTP Fáy András Alapítvány együttműködő partnere volt a Magyar Darts Szövetség által szervezett XIX. Hungarian Darts Open Weekend elnevezésű nemzetközi versenynek, amelyen két ezüstérmet is szereztek a magyar versenyzők.

 

A 2017. november 4-én megrendezett színvonalas sporteseménynek idén is a Hotel Hungaria City Center konferenciaterme adott helyet, ahol 250 versenyző 40 táblán mérhette össze tudását. A tavalyi rendezvény sikerének és nemzetközi visszhangjának köszönhetően, amelynek megvalósításában szintén segített az Alapítvány, idén a versenyre látogatott többek között a holland Jeff Sparidaans, a világranglista 24. helyezettje vagy a háromszoros világbajnoknő, az angol Deta Hedman.

A férfiak között Kovács Patrik, míg a lányoknál Cipó Vivien álhatott a képzeletbeli dobogó második fokára. A színvonalas nemzetközi versenyek eredményeként a Magyar Darts Szövetség elnyerte a 2018-as EB rendezésének jogát. Mindehhez az OTP Fáy András Alapítvány is hozzá tudott járulni, melynek vezetői remélik, hogy az OK Oktatási Központok tréningjeibe még több dartsszal kapcsolatos játékos feladatot sikerül majd beépíteni a közeljövőben, amellyel folytatódhat a két szervezet közötti eredményes együttműködés.