-a a +a

Nyíregyházi állomásokkal kezdődött meg az Észak-kelet-magyarországi OK Roadshow

2017-10-10 11:30
22473378 300427983771779 1182891466 o

2017. október 9-én a Nyíregyházi Bem József Általános Iskolában és a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézményében megtartott rendezvényekkel és az ezekkel párhuzamos városi kitelepüléssel megkezdődött a 40 állomásos Észak-kelet-magyarországi OK Roadshow.

 

Az idén 25 éves OTP Fáy András Alapítvány folytatja a 2012-ben megkezdett OK Projekt elnevezésű pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási, illetve életút-fejlesztő, országos oktatási tevékenységét „OK Projekt 2.0" címen, melyre az Emberi Erőforrások Minisztériumával kötött támogatási szerződést, miután kiemelten fontos a társadalom számára, beleértve természetesen a jövő generációt is, a XXI. században megkerülhetetlen pénzügyi tudatosság megléte.

E pénzügyi kultúrafejlesztő program részét képezi egy Észak-kelet-magyarországi pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukációs és ismeretterjesztő program is, mely a lakosság tájékoztatását és ez irányú tájékozottságának növelését segíti különböző műsorok gyártásával és - lokális (regionális és települési) televíziós csatornákon történő - szórásával.

Mindezzel a cél három megyében (Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és Hajdú-Bihar megyében) és kiemelten Nyíregyháza városában, összesen 40 általános iskolában és azok településein kiemelten pozícionálni és megismertetni az Alapítvány 2016 májusában nyitott OK Oktatási Központját és az általa kínált pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási és életvezetési programokat a részt vevő általános iskolák tanulóival, vezetőivel, pedagógusaival és a települések lakosságával, valamint az elkészült műsorszámok szórásán keresztül a teljes régióval, ezzel hozzájárulva ezen célcsoportok pénzügyi kultúrájának növeléséhez.

A műsorok előállításának alapjául egy 40 állomásos programsorozat, az Észak-kelet-magyarországi OK Roadshow szolgál, amely 2017 októberében és novemberében kerül megvalósításra 40 különböző általános iskolában. Mind maga a roadshow, mind pedig az állomásokon történteket bemutató műsorsorozat tükrözik azt a módszertant (szórakoztatva tanítás - edutainment) és azokat a szakmai tartalmi elemeket (pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási ismeretátadás), amelyekkel az „OK Projekt 2.0" című projekt programjai, képzései folynak. Így az edukatív programelemek mellett megjelennek majd különböző szórakoztató aktivitások, előadások, koncertek is, ezzel garantálva azt, hogy a résztvevők valódi, felejthetetlen élményekhez jussanak amellett, hogy pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási ismereteiket is növelik, pénzügyi kultúrájukat fejlesztik.

A 40 állomás helyszínéül szolgáló 40 általános iskola tanulói 2018 januárjában egy ötalkalmas (4 elődöntő, 1 döntő) pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukációs vetélkedősorozaton vesznek részt, melynek megvalósítását különböző nyeremények felajánlásával az OTP Bank is támogatja.