-a a +a

O.K. Kapitány az egészséget is őrzi

2014-07-22 08:53
7654..

- A reggeli tornát nem nevették ki a fiatalok?

- Nem, sőt, volt, aki azt mondta, nincs tábor reggeli torna nélkül. Mi is így gondoljuk! Éppen ezért minden reggel lehetőség volt futásra, aerobicra vagy zumbára, persze voltak olyan csoportok, ahol mást is kiharcoltak a diákok.

- Mit? Kora reggeli fürdőzést?

- Nem, bár csodálkozom is rajta, hogy sem a kora reggeli, sem az esti fürdőzés nem volt napirenden, mint például tavaly. Helyette a kívánságlistát a futást követő „tizenegyes rúgó bajnokság" vezette. Ebbe, mint egykor igazolt focista, szívesen belementem. Így nem kellett nemet mondanom, mint előző évben a reggeli és esti fürdőzésbe.

- Ezek szerint a focit nem csak a televízióban lehetett nézni?

- Nem, bár a napközbeni sportok között a strandröplabda volt a legnépszerűbb. Persze volt foci és természetesen úszás is, ami nem meglepő a Balatonon. Illetve az egyik csoportban volt 8 kosaras is, bár abban nem vagyok igazán jó, de örültem, hogy sportolnak a srácok.

- A fiataloknak akkor nem kellett könyörögni, hogy mozogjanak...

- Könyörögni egyáltalán nem kellett. A sport nagyon jó közösségteremtő elfoglaltság, szívesen jött mindenki. Igaz, a reggeli tornánál motiváltuk is őket: aki legalább három alkalommal jött, kapott ajándékot. De tényleg az volt a jellemző, hogy szívesen részt vettek minden sportprogramon. Illetve voltak, akikkel az egészségről, az egészségtudatosságról is elbeszélgettünk. Ebben partnerek voltak a tréner kollégák is, akik a „Sport és üzlet" modulból elővették azokat a részeket, amelyek a sporttal és egészséggel kapcsolatos értékeket taglalták. Remek előadások születtek ezekből a beszélgetésekből, ezt így is terveztük egyébként.

- Ezek szerint egészségtudatos a jövő generáció, ha szívesen részt vettek ezeken a programokon?

- Ez nem jelenthető ki ilyen egyértelműen. Tudják, mit kell tenni az egészségükért, miért fontos ez, de a mindennapokban nem nagyon mozognak, kivéve az igazolt sportolók, nem igazán figyelnek oda magukra. Ezért is örültem annak, hogy sokan jelezték, a jövőben ezen mindenképp változtatnak. És ehhez én és az alapítvány is hozzájárultunk! Ez is a tábor sikere, úgy gondolom! Erre egyébként ügyelünk is: az év folyamán előadásokat tartunk, sportprogramokat szervezünk, mert igen, ez is ugyanúgy hozzátartozik a jövőtudatossághoz, mint a pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási ismeretek elsajátítása.

s

---

Az O.K. Központ az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében támogatott, TÁMOP-3.2.1.B-11/1-2012-0001 azonosítószámú, „Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja" című projektben került kialakításra. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 1 103 552 921 Ft.