-a a +a

OK Pedagógus Klub a Földünkért Világnap jegyében

2017-10-20 06:36
Dscn3506 (fileminimizer)

2017. október 19-én a nyíregyházi OK Oktatási Központban került megrendezésre - a Földünkért Világnap jegyében - a nagysikerű OK Pedagógus Klub. A rendezvényre nemcsak Nyíregyházáról és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, hanem a szomszédos megyékből is érkeztek érdeklődő pedagógusok.

 

Az est első előadója Makkai-Szilágyi Nóra volt, a nyíregyházi OK Oktatási Központ senior trénere, aki - válaszolva a pedagógusok igényeire - egy tartalmas és színvonalas előadás keretein belül tájékoztatta a résztvevőket a tréningmodulok által nyújtott tudásanyagokról. Természetesen nem maradhatott el a „szórakozva tanulás" sem, hiszen a vendégek kipróbálhatták magukat egy izgalmas játékos gyakorlatban is, amely során tapasztalatot, élményeket és információkat szerezhettek, csakúgy, mint az OK Oktatási Központba érkező diákok is.

A vidám és tanulságos gyakorlatot követően Makkai-Szilágyi Nóra a Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziumának és Kollégiumának tanulójával, Szabó Tamással beszélgetett, aki már több alkalommal részt vett mind pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási, valamint karriertréningeken. A beszélgetés során kiderült, hogyan látják a diákok a tréningeket és milyen, a hétköznapokban is felhasználható tudást sajátítanak el, valamint miért szeretnek az OK Oktatási Központba járni.

Őket Győrfi Pál követte. Az Országos Mentőszolgálat szóvivőjének remek előadását hallgathatta meg a közönség, aki a témához kapcsolódva beszélt a környezettudatosságról és az egészségmegőrzésről, valamint nagyon fontos életmentési technikákkal ismertette meg a résztvevőket. A rendezvényt hagyományőrző módon Gasztro Klub zárta, amelyen a vendégek ízletes tapasok közül válogathattak.

A Földünkért Világnaphoz kapcsolódóan a rendezvény másnapján „Környezetgazdálkodás és üzlet" tréningmodulon vehettek részt az nyíregyházi OK Oktatási Központba érkező diákok, amelyen tovább bővíthették tudásukat a környezettudatossággal kapcsolatban.