-a a +a

Ősszel indul az OK Karrieriskola!

2014-09-05 14:57
7792

 

Az Európai Unió és azon belül Magyarország is folyamatosan küzd azzal a problémával, hogy a fiataloknak vonzó jövőképet, tervezhető és boldog felnőttkort biztosítson. Az Alapítvány szakemberei szerint a jövőkép kialakulásához a tudatos gazdálkodás mellett az öngondoskodás és az önmenedzselés is fontos elem, ehhez nyújt segítséget az OTP Fáy András Alapítvány már közel 6 éve működtetett „mileszel.hu" tanácsadási szolgáltatása.

„Az Alapítvány kétéves fejlesztői munkával a háta mögött jutott el odáig, hogy ez év őszén a mileszel.hu szolgáltatást továbbfejlesztve Karrieriskola programot indítson el általános iskolások és a középiskolások részére. A program megtanítja a gyerekeket saját értékeik és lehetőségeik felismerésére, továbbá saját életük tudatos tervezésére is." - emelte ki az OTP Fáy András Alapítvány ügyvivője, Schrankó Péter.

A Karrieriskolában az általános iskola 7. és 8. évfolyamos tanulói és a 16-18 éves középiskolások jelentkezhetnek. Az oktatás a legmodernebb eszközök használatával, hétköznap délutánonként és szombat délelőttönként, 12-15 fős csoportokban történik a budapesti O.K. Központban. A képzések 3-4 alkalomból állnak majd, alkalmanként 4 órás foglalkozással. 
„A program fejlesztési és próbaoktatási tapasztalatai alapján elmondható, hogy a diákok szinte észrevétlenül, játékosan tanulják meg az önmenedzselés fortélyait és maguktól jönnek rá, mennyi rejtett értékkel bírnak, amit hasznosíthatnak jövőjük tervezésénél." - mondta Virágos Gábor, az O.K. Központ vezetője.


Az O.K. Központ az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében támogatott, TÁMOP-3.2.1.B-11/1-2012-0001 azonosítószámú, „Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja" című projektben került kialakításra. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 1 103 552 921 Ft.