-a a +a

OTP Családi nap az Alapítvány közreműködésével

2019-05-27 10:55
Img 8917 (fileminimizer)

2019. május 25-én ismét megrendezésre került az OTP Bank Családi napja, amelyen az OTP Fáy András Alapítvány is képviseltette magát pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási tartalmú aktivitásaival és lelkes munkatársaival.

 

A rendezvény helyszínéül idén ismét a szentendrei Skanzen szolgált, ahol az OK Oktatási Központ trénerei három edukációs játékkal várták a többezer érdeklődőt. A szabadtéri néprajzi múzeum környezete ösztönző hangulatot teremtett a pénzügyi ismeretek átadására és elsajátítására, amelyhez a napsütéses idő is kedvezett.

A résztvevő gyerekek és felnőttek egy hatalmas szókereső szőnyeg segítségével különböző pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási fogalmakkal ismerkedhettek meg, mélyíthették már korábban megszerzett tudásukat. Emellett a gyerekek egy ugróiskolára emlékeztető aktivitáson keresztül nemcsak a hagyományos játékkal találkozhattak, hanem annak egy pénzügyi edukációs formájával is. Csakúgy, mint egy másik gyakorlat esetében, amely során egyéni és csapatban való kockázatvállalási hajlandóságukat is megélhették: a meghatározott összeggel való gazdálkodás következtében megtapasztalták az értékek viszonylagosságát, azok felbecsülésének nehézségét, a stratégiaalkotás fontosságát.

A pénzügyi tudatosság és a digitális oktatás jegyében a rendezvényre robotos aktivitással is készültek a trénerek, amely elején az érdeklődők átgondolhatták vágyaikat, céljaikat, majd ennek megfelelően megtervezhették életútjukat. A tervezés után a résztvevők feladata a megvalósítás volt, vagyis a pálya teljesítése, hiszen a robotot a kiválasztott állomásokon végig kellett vezetniük. Ezek az élet fontos szakaszait jelképezték. Út közben találkozhattak olyan váratlan helyzetekkel is, amelyek jó alapot biztosítottak az életben adódó nehézségek megbeszélésére.

Mindemellett pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási tartalmakat feldolgozó logisztorik, kvízek és színezők is várták a vendégeket, hogy minél színesebbé váljon az együtt töltött időt. Sőt, a bátrabbak még az újszerű látványos sporteszközben, a Zorb golyóban is kipróbálhatták magukat.