-a a +a

Párkányi diákok az OK-ban

2017-05-16 10:31
P%c3%a1rk%c3%a1ny1 20170516

2017. május 16-án a szlovákiai Párkányból az Ady Endre Alapiskola 8. évfolyamának 60 diákja látogatott el a budapesti OK Oktatási Központba és vett részt a korosztályának megfelelő pénzügyi-gazdasági tréningen. Képzésük az „O.K.+ 2007-2014" című Erasmus+ projekt keretében adaptált tréningmodul alapján valósult meg.

 

Az OK Oktatási Központ 6 trénere vette szárnyai alá az Ady Endre Alapiskola diákjait. A diákok olyan fontos ismeretek birtokába jutottak, amelyekkel érintőlegesen már találkozhattak életük során, illetve olyan hasznos témák, helyzetek kerültek elő és feldolgozásra, melyekkel a jövőben biztosan fognak szembesülni.

Az előadásokon túl természetesen a „saját bőrükön" is megtapasztalhatták, milyen is egy család pénzügyi élete, azt, hogyan osztják be jövedelmüket, vagy hogyan tudnak váratlan helyzetben pénzügyileg tudatos döntést hozni. A diákok kiscsoportokban foglalkoztak a családokat érintő kockázati tényezőkkel is, melyekre remek megoldási javaslatokat gyűjtöttek össze.

A diákok egytől egyig pozitív élményekkel és érzésekkel zárták a tréninget. Visszajelzéseikből két gondolat:
„Játékosabban, jókedvűen tanultunk."
„Számomra hasznos és érdekes volt, akár egy napot is eltöltenék itt."

Természetesen lesz folytatása a párkányi adys diákok képzésének.


A fenti cikkben foglaltak csak az OTP Fáy András Alapítvány és a stratégiai partnerek véleményét tükrözi, és sem a Nemzeti Iroda, sem az Európai Bizottság nem felelős a cikkben szereplő információk semminemű felhasználásáért.