-a a +a

Pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási oktatás a sarlóspusztai táborban

2019-07-09 10:38
Img 9374 (fileminimizer)

Már hagyománnyá vált, hogy a nyár kezdetével az OTP Fáy András Alapítvány trénerei Tatárszentgyörgyre látogatnak, ahol a Sarlóspuszta Club Hotel - Konferencia és Szabadidőközpont ad helyet a Csányi Alapítvány a Gyermekekért Közhasznú Alapítvány táborának.

 

E programhoz csatlakoznak július 8-án az Alapítvány OK Oktatási Központjának trénerei a résztvevő diákok pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási tudatosságának növelése érdekében.

A táborlakók kétszer két csoportban dolgoztak az alapítványi munkatársakkal, a foglalkozásokon korosztályspecifikusan fókuszáltak a különböző kapcsolódó témákra. A játékos és szórakoztató feladatok során nemcsak általános pénzügyi műveltségüket növelhették a fiatalok, hanem fejleszthették kreativitásukat, tökéletesíthették tervezési készségüket, rájöhettek a csapatmunka fontosságára is. A gyakorlatokba rejtett fontos pénzügyi fogalmakat, tanácsokat, tudnivalókat saját élményeken keresztül tapasztalhatták meg a fiatalok, ezáltal is maradandóbb ismeretekre tehettek szert. A különböző témaköröket mélyebben is megismerhették: a hitel, a befektetések és a kockázat összefüggéseit, egymásra hatását például egy toronyépítő és egy robotos gyakorlaton keresztül is érintették.

Akárcsak az elmúlt években, idén is jó hangulatban telt a közösen eltöltött szakmai nap, a diákok és a trénerek is elégedettek voltak a foglalkozásokkal és várják az újabb találkozást.