-a a +a

Pénzügyi tudásverseny a Mintaiskola gólyatáborában

2015-08-24 12:34
Budaig

A jó hangulatú délután egy közös ebéddel kezdődött, ami után kiosztásra kerültek a menetlevelek és megkezdődött a csapatok (osztályok) versenye. Az egyik állomáson a diákok megismerkedhettek az OTP Fáy András Alapítvány és a Magyar Nemzeti Bank közreműködésével készült BanKing kártyajátékkal, mely során szórakozva tanulhattak a pénzügyi gazdálkodás alapjairól.

Az állomások között szerepelt pénzügyi fogalmakat felsorakoztató activity, együttműködést és együtt gondolkodást igénylő logikai fejtörő, továbbra egy kosárba dobás gyakorlat, mely segített megérteni, hogy kockázatot vállalni a pénzügyek terén is csak megfelelő tervezés után érdemes.

Bemutatkozott még az alapítvány Beetle „csodabogara" is, melyet szemügyre vehettek, kipróbálhattak, és az általa megjelenített pénzügyi kvízből az is kiderült, hogy melyik osztály a leginkább pénzügyileg tudatos. 
A pontok összesítése és az eredményhirdetés után, minden gólya megkapta jutalmát, egy BanKing kártyacsomagot, így akár már az este folyamán megkezdődhetett a kártyajáték következő fordulója.

A trénerek reményei szerint a programmal ismét számos diákhoz sikerült közelebb hozni az OK Központot és tevékenységét, és bíznak abban, hogy hamarosan az oktatóközpont falai között újra találkozhatnak a különböző tréningeken.