-a a +a

Pénzügyi tudatosság és egészségmegőrzés a B33 döntőjén

2019-06-03 10:01
Img 9003 (fileminimizer)

Az OTP Fáy András Alapítvány jelenléte mellett 2019. június 1-én került megrendezésre a B33 Diákolimpia Országos Döntője Budapesten, a megújult Orczy-parkban.

 

Az Alapítvány trénerei idén is játékos pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismereteket átadó aktivitásokkal készültek az érdeklődők számára, akik a gyakorlatok során nemcsak pénzügyi ismereteiket fejleszthették, hanem egészségtudatosságukat is növelhették. Ezáltal az alapítványi munkatársak az egészséges életmódot és a rendszeres sportolást is támogathatták ezen ifjúsági kosárlabdaversenyen keresztül.

Többek között egy fektetett szókereső szőnyegen pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási fogalmakat kereshettek a látogatók, közben pedig a trénerek segítségével új ismereteket szerezhettek és tovább mélyíthették már meglévő tudásukat az adott témakörökkel kapcsolatban. Mindemellett a résztvevők egy befektetések világára kivezetett gyakorlaton keresztül megtapasztalhatták saját kockázatvállalási hajlandóságukat, empirikus úton élhették meg az esetenként magas vagy alacsony kockázat következményeit, hogy az OTP Fáy András Alapítvány munkatársai segítségével beszélgetést kezdeményezhessenek ezek életük során felbukkanó lehetséges tanulságairól. A mindennapi életben szükséges alapfogalmakkal párhuzamosan a jövőért való felelősségvállalás kérdése is központi szerepet kapott az érdeklődőkkel való beszélgetések során, ennek következtében a pénzügyi tudatosság fejlesztése mellett az egészségtudatosság és a környezetgazdálkodás fontosságára is nagy hangsúly került.