-a a +a

Saját fejlesztésű e-learning anyagok készültek az európai uniós tréningmodulokhoz

2016-01-25 09:21
Erasmus logo

A saját fejlesztésű tréningek és e-learning anyagok közül kettő az általános iskolásoknak készült, amelyben a diákok az Európai Unió kialakulásának történetét, működési mechanizmusait ismerhetik meg, illetve bepillantást nyerhetnek az EU gazdasági szervezeteinek működésébe is. A további két modul a középiskolás diákoknak szól. Ezekben az Európai Unióról szóló alap- és gazdasági ismeretek jelennek meg, illetve a mindennapokban hasznosítható továbbtanulási és munkavállalási lehetőségekkel ismerkedhetnek meg a fiatalok.

A tréningeken a könnyebb befogadást segíti, hogy a diákok egy átlagos, három generációt magában foglaló család (Szabó család) európai uniós játékos és inspiratív „kalandjain” keresztül ismerkednek meg a témával. Az OK Oktatási Központban átélt élmény mellett az e-learning anyagokban interaktív feladatokkal találkozhatnak, fontos fogalmak után keresgélhetnek a világhálón, valamint érdekes videókra kattinthatnak, melyek segítik őket a megértésben, emellett szórakozva tanulhatnak a témáról akár otthon is.

A modulokhoz készült egy definíciógyűjtemény is, mely a témakör legfontosabb fogalmait tartalmazza, ezzel támogatva a diákok európai uniós ismereteinek szélesebb körű bővítését.

Az e-learning anyagok a következő linken érhetők el.

 

------------

A fenti cikkben foglaltak csak az OTP Fáy András Alapítvány és a stratégiai partnerek véleményét tükrözi, és sem a Nemzeti Iroda (Tempus Közalapítvány), sem az Európai Bizottság nem felelős a cikkben szereplő információk semminemű felhasználásáért.