-a a +a

Sakk, robot, művészet és pénzügyek az idei Világsakkfesztiválon

2019-10-14 11:09
Img 8443 (fileminimizer)

A 2019. október 12-én a Magyar Nemzeti Galériában megrendezett idei Világsakkfesztiválon ismét képviseltette magát az OTP Fáy András Alapítvány, amelynek köszönhetően a résztvevő fiatalok a pénzügyi tudatossággal is találkozhattak a nívós rendezvényen.

 

Az 5-15 éves korosztály számára összeállított szórakoztató és edukatív játékok során lehetőség nyílt különböző robotok kipróbálására, valamint a művészetek is megjelentek az Alapítványi standon, ugyanis a Magyar Nemzeti Galériában megtalálható képek és alapvető pénzügyi fogalmak kerültek terítékre.

A vendégek felmérhették pénzügyi ismereteiket és sakktudásukat egy kvízversennyé alakított sakktábla segítségével, illetve megtervezhették életútjukat az esemény egyik kedvencének titulált robot irányításával.

A Világsakkfesztivál idén ünnepelte 5. születésnapját, és immáron hagyománnyá vált, hogy az Alapítvány trénerei is jelen vannak ezen az eseményen, amelynek főszervezője Polgár Judit, a sakktörténet legjobb női sakkozója, kétszeres női sakkolimpia bajnok.

Az esemény folyamán újra bebizonyosodott, hogy az OTP Fáy András Alapítvány által képviselt cél és módszertan, valamint a Polgár Judit által kialakított innovatív oktatás szerepe mai világunkban olyan szükséges és hiánypótló program, amely hatékonyan segíti a jövő generációjának fejlődését.